Kehitysyhteistyö Etiopiassa

Kaksi pientä etiopialaista lasta leikkii kadulla vanhalla auton renkaalla.

Etiopia on yksi maailman köyhimmistä maista, ja eri kansanryhmien väliset konfliktit ovat jatkuneet maassa vuosikymmeniä. Kehitystä hidastavat niin aseelliset konfliktit, luonnonkatastrofit kuin koronapandemian seuraukset.

Konfliktien seurauksena maansisäisten pakolaisten määrä kasvaa, ruokavarat hupenevat, ja Tigrayn aluetta uhkaa nälänhätä. Myös nuorisotyöttömyys sekä naisten ja nuorten sivuun jääminen rauhanrakennustyöstä ovat merkittäviä yhteiskunnallisia haasteita.

Vähemmistöt mukaan rauhanrakennukseen

Fidan maaohjelma Etiopiassa edistää yhteisöjen rauhaa ja yhteenkuuluvuutta tukemalla naisten ja tyttöjen sekä nuorten ja vammaisten henkilöiden osallistumista rauhanrakennusprosesseihin. Eri kansanryhmien välistä rauhandialogia edistetään tuomalla esiin konfliktien ja köyhyyden taustalla piileviä syitä. Naisten ja nuorten työllisyyttä sekä toimeentuloa parannetaan ammatti- ja yrittäjyyskoulutuksen avulla.

Fidan kumppaneina toimivat Ethiopian Guennet Church Development and Welfare Organization sekä Ethiopian Mulu Wongel Amagnoch Church Development Commission.

Kehitysyhteistyötä toteutetaan yhdeksällä alueella: Addis Abeba, Adama, Bahir Dar, Dessie, Hawassa, Nekemte, Shashamane, Wolmera ja Wolayta Sodo.