Autamme katastrofeissa ja kriiseissä

Humanitaarinen apu

Fidan humanitaarisen avun tavoite  on vahvistaa ihmisarvoista elämää kriisien keskellä. Autamme pitkittyneistä kriiseistä kärsiviä yhteisöjä palaamaan arkeen. Edistämme lasten koulunkäyntiä. Tuemme pakolaisten henkistä hyvinvointia ja pyrimme turvaamaan heidän toimeentulonsa tulevaisuudessa.

Tällä hetkellä Fidalla on humanitaarista avustustyötä konfliktien uhrien parissa Kongossa, Jemenissä ja Syyriassa.

Noudatamme kansainvälisiä humanitaarisen avustustyön periaatteita, laatustandardeja ja eettisiä ohjeita. Avun periaatteet on määritelty kansainvälisessä humanitaarisessa oikeudessa, ihmisoikeussopimuksissa ja pakolaisoikeudessa.

Fidalla on EU:n humanitaarisen avun pääosasto ECHO:n myöntämä kumppanuusstatus (katso kumppanuussertifikaatti tästä). Humanitaarista apuamme rahoittaa Suomen Ulkoministeriö.

Fida aloitti mittavan operaation Jemenissä

Arabian niemimaan lounaiskärjessä sijaitsevassa Jemenissä on käyty hirvittävää sisällissotaa jo yli viisi vuotta. Maassa on käsillä katastrofi, jonka ei pitänyt olla mahdollinen enää 2000-luvulla.  Vuosia kestänyt raivoisa sota, tuhoisat tulvat ja valtavat heinäsirkkaparvet. Koleraepidemia ja koronapandemia. Romahtanut terveydenhuolto. Miljoonia ihmisiä uhkaava nälänhätä. Jemen tarvitsee apua enemmän kuin mikään muu maa maailmassa.

Kesällä 2020 Fida aloitti ruoka-avun jakamisen Taizin maakunnassa 2000:lle perheelle. Myös psykososiaaliset tukiryhmät on aloitettu.

Lue lisää työstämme Jemenissä 
 

Fida auttaa perheitä Syyriassa

Vuonna 2019 Fida kunnosti kuusi koulua Kherbet Ghazalehin ja Dara’a Al-Baladin alueilla eteläisessä Syyriassa. Fida tarjosi myös apua lasten psyykkiseen hyvinvointiin. Vuonna 2020 Fida jakaa ruoka-apua Aleppon alueella köyhimmille perheille, joiden toimeentulo on koronaviruspandemian vuoksi vaarassa.

Lue lisää työstämme Syyriassa! 
 

Fida auttaa sissisodan uhreja Kongossa

Kongon demokraattinen tasavalta on kärsinyt jatkuvista konflikteista jo vuosikymmeniä. Miljoonat ihmiset elävät pakolaisuudessa ja monen lapsen arki on turvattomuutta ja puutetta.

Fidan humanitaarinen hanke parantaa haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten elinoloja ja psykososiaalista hyvinvointia Kalemien alueella. Pakolaisasutuksiin rakennetaan lapsiystävällisiä tiloja, joissa lapset pääsevät leikkimään ja oppimaan.

Lue lisää työstämme Kongossa 
 

Jokainen lahjoitus on tarpeen ja pelastaa ihmishenkiä