Autamme katastrofeissa ja kriiseissä

Humanitaarinen apu

Fidan humanitaarisen avun tavoite  on vahvistaa ihmisarvoista elämää kriisien keskellä. Autamme pitkittyneistä kriiseistä kärsiviä yhteisöjä palaamaan arkeen. Edistämme lasten koulunkäyntiä. Tuemme pakolaisten henkistä hyvinvointia ja pyrimme turvaamaan heidän toimeentulonsa tulevaisuudessa.

Tällä hetkellä Fidalla on humanitaarista avustustyötä Kongon demokraattisessa tasavallassa, Ukrainassa ja Jemenissä Suomen Ulkoministeriön tuella.

Lisäksi toimitamme katastrofiapua lahjoitusvaroin monissa äkillisissä kriiseissä.

Noudatamme kansainvälisiä humanitaarisen avustustyön periaatteita, laatustandardeja ja eettisiä ohjeita. Avun periaatteet on määritelty kansainvälisessä humanitaarisessa oikeudessa, ihmisoikeussopimuksissa ja pakolaisoikeudessa.

Fidalla on EU:n humanitaarisen avun pääosasto ECHO:n myöntämä kumppanuusstatus (katso kumppanuussertifikaatti tästä). Humanitaarista apuamme rahoittavat Suomen Ulkoministeriö sekä yksityislahjoittajat eri keräysten kautta.

Apua Ukrainaan ja naapurimaihin

Ukrainaa kohdannut tragedia on yksi Fidan historian suurimmista avustusoperaatioista. Suomalaiset ovat lahjoittaneet Fidan kautta avustustyöhön jo yli miljoona euroa. Ukrainan sodan keskellä elävien ja sitä paenneiden hätä on edelleen suuri.

Kokosimme yhteen tiedot siitä, mihin apua on jo ohjattu tähän mennessä.

Lue lisää työstämme Ukrainan kriisin keskellä 
 

Apu pelastaa ihmishenkiä Jemenissä

Arabian niemimaan lounaiskärjessä sijaitsevassa Jemenissä on käyty hirvittävää sisällissotaa jo kahdeksan vuotta. Maassa on käsillä katastrofi, jonka ei pitänyt olla mahdollinen enää 2000-luvulla.  Vuosia kestänyt raivoisa sota, tuhoisat tulvat ja taloudellinen romahdus. Koleraepidemia ja koronapandemia. Romahtanut terveydenhuolto. Miljoonia ihmisiä uhkaava nälänhätä. Jemen tarvitsee apua enemmän kuin mikään muu maa maailmassa.

Fida aloitti ruoka-avun jakamisen Taizin maakunnassa vuonna 2020. Hankkeessa tarjotaan myös psykososiaalisia tukiryhmiä ja koulutetaan psykososiaalisen tuen asiantuntijoita.

Lue lisää työstämme Jemenissä 
 

Fida auttaa sissisodan uhreja Kongossa

Kongon demokraattinen tasavalta on kärsinyt jatkuvista konflikteista jo vuosikymmeniä. Miljoonat ihmiset elävät pakolaisuudessa ja monen lapsen arki on turvattomuutta ja puutetta.

Fidan humanitaarinen hanke parantaa haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten elinoloja ja psykososiaalista hyvinvointia Etelä- ja Pohjois-Kivun alueilla. Pakolaisasutuksiin rakennetaan lapsiystävällisiä tiloja, joissa lapset pääsevät leikkimään ja oppimaan.

Lue lisää työstämme Kongossa 
 

Jokainen lahjoitus on tarpeen ja pelastaa ihmishenkiä