Autamme katastrofeissa ja kriiseissä

Humanitaarinen apu

Tavoitteemme on vahvistaa ihmisarvoista elämää kriisien keskellä. Autamme pitkittyneistä kriiseistä kärsiviä yhteisöjä palaamaan arkeen. Edistämme lasten koulunkäyntiä. Tuemme pakolaisten henkistä hyvinvointia ja pyrimme turvaamaan heidän toimeentulonsa tulevaisuudessa.

Tällä hetkellä Fida tekee humanitaarista avustustyötä Suomen ulkoministeriön tuella Kongon demokraattisesta tasavallassa ja Syyriassa. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Noudatamme kansainvälisiä humanitaarisen avustustyön periaatteita, laatustandardeja ja eettisiä ohjeita. Avun periaatteet on määritelty kansainvälisessä humanitaarisessa oikeudessa, ihmisoikeussopimuksissa ja pakolaisoikeudessa.

Pakolaisia on enemmän kuin koskaan aikaisemmin

Tällä hetkellä maailmassa on 65,6 miljoonaa ihmistä, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa konfliktien ja vainon vuoksi. Näistä pakon edestä muuttaneista ihmisistä 21,3 miljoonaa on lapsia. Humanitaarinen apu tuo selviytymisen kannalta elintärkeää toivoa pakolaisille.

Pitkittyneiden kriisien ja luonnonkatastrofien sekä pakolaisten historiallisen suuren määrän vuoksi myös humanitaarisen avun tarve on ennätyksellisen suuri. Järjestöt saavat vain vaivoin kerättyä riittävästi avustusvaroja vastaamaan avuntarpeeseen.

Lue Fidan vuosikertomuksesta, millaista humanitaarista apua annoimme vuonna 2018.

Jokainen lahjoitus on tarpeen ja pelastaa ihmishenkiä