Autamme katastrofeissa ja kriiseissä

Humanitaarinen apu

Fidan humanitaarisen avun tavoite  on vahvistaa ihmisarvoista elämää kriisien keskellä. Autamme pitkittyneistä kriiseistä kärsiviä yhteisöjä palaamaan arkeen. Edistämme lasten koulunkäyntiä. Tuemme pakolaisten henkistä hyvinvointia ja pyrimme turvaamaan heidän toimeentulonsa tulevaisuudessa.

Tällä hetkellä Fidalla on humanitaarista avustustyötä Kongon demokraattisessa tasavallassa ja Jemenissä Suomen Ulkoministeriön tuella. Lisäksi toimitamme katastrofiapua Ukrainaan, Etiopiaan, Afganistaniin ja Tadžikistaniin.

Noudatamme kansainvälisiä humanitaarisen avustustyön periaatteita, laatustandardeja ja eettisiä ohjeita. Avun periaatteet on määritelty kansainvälisessä humanitaarisessa oikeudessa, ihmisoikeussopimuksissa ja pakolaisoikeudessa.

Fidalla on EU:n humanitaarisen avun pääosasto ECHO:n myöntämä kumppanuusstatus (katso kumppanuussertifikaatti tästä). Humanitaarista apuamme rahoittaa Suomen Ulkoministeriö.

Apua Ukrainaan ja naapurimaihin

Ukrainaa kohdannut tragedia on yksi Fidan historian suurimmista avustusoperaatioista. Suomalaiset ovat lahjoittaneet Fidan kautta avustustyöhön jo lähes miljoona euroa. Ukrainan sodan keskellä elävien ja sitä paenneiden hätä on edelleen suuri.

Kokosimme kesäkuussa yhteen tiedot siitä, mihin apua on jo ohjattu tähän mennessä.

Lue lisää työstämme Ukrainan kriisin keskellä 
 

Fida aloitti mittavan operaation Jemenissä

Arabian niemimaan lounaiskärjessä sijaitsevassa Jemenissä on käyty hirvittävää sisällissotaa jo yli viisi vuotta. Maassa on käsillä katastrofi, jonka ei pitänyt olla mahdollinen enää 2000-luvulla.  Vuosia kestänyt raivoisa sota, tuhoisat tulvat ja valtavat heinäsirkkaparvet. Koleraepidemia ja koronapandemia. Romahtanut terveydenhuolto. Miljoonia ihmisiä uhkaava nälänhätä. Jemen tarvitsee apua enemmän kuin mikään muu maa maailmassa.

Kesällä 2020 Fida aloitti ruoka-avun jakamisen Taizin maakunnassa 2000 perheelle. Hankkeessa tarjotaan myös psykososiaalisia tukiryhmiä ja koulutetaan psykososiaalisen tuen asiantuntijoita.

Lue lisää työstämme Jemenissä 
 

Fida auttaa Afganistanissa ja Tadžikistanissa

Afganistanin kriisitilanne kärjistyi nopeasti elokuussa 2021. Fida toimittaa kumppaneidensa kanssa ruoka-apua perheille Afganistanin Heratin alueella. Fida auttaa myös Tadžikistaniin paenneita perheitä jakamalla lämmikkeitä, ruokaa ja hygieniatarvikkeita.

Lue lisää työstämme Afganistanissa ja Tadžikistanissa 
 

Fida auttaa sissisodan uhreja Kongossa

Kongon demokraattinen tasavalta on kärsinyt jatkuvista konflikteista jo vuosikymmeniä. Miljoonat ihmiset elävät pakolaisuudessa ja monen lapsen arki on turvattomuutta ja puutetta.

Fidan humanitaarinen hanke parantaa haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten elinoloja ja psykososiaalista hyvinvointia Kalemien ja Pohjois-Kivun alueilla. Pakolaisasutuksiin rakennetaan lapsiystävällisiä tiloja, joissa lapset pääsevät leikkimään ja oppimaan.

Lue lisää työstämme Kongossa 
 

Apua konfliktin keskellä eläville Etiopian Tigrayssä

Tigrayn konflikti uhkaa syöstä laajan alueen nälänhätään. Fida aloitti humanitaarisen avustuksen Mekelen kaupungissa helmikuussa 2021. Yhdessä paikallisen Guennet-helluntaikirkon sosiaalisen työn järjestön EGCDWO:n kanssa Fida toimittaa apua 500:lle haavoittuvassa asemassa olevalle perheelle.  Heille annetaan käteisavustusta sekä tilisiirtoja, jotta he pystyvät ostamaan ruokaa ja päivittäistarvikkeita.

Perheet saavat myös psykososiaalista tukea.

Lue lisää työstämme Etiopiassa 
 

Jokainen lahjoitus on tarpeen ja pelastaa ihmishenkiä