Lähetystyö tänään

Fida toimii paikallisseurakuntien kasvun ja lähetystyön tukena 47 maassa Aasiassa, Itä-Afrikassa ja Euroopassa. Tavoitteemme on istuttaa uusia seurakuntia saavuttamattomien kansojen pariin, tukea kumppaniseurakuntiamme niiden oman lähetystyön käynnistämisessä ja antaa seurakunnille työkaluja tavoittaa lapsia ja nuoria. Tulevina vuosina erityinen painopiste on suurkaupunkien seurakuntatyön tukemisessa.

Lähetystyötä teemme yhdessä Suomen helluntaiseurakuntien kanssa.

 

Eurooppa

Fidan työ Euroopassa suuntautuu Länsi-Euroopan, Baltian, Balkanin ja Venäjän lisäksi Turkkiin ja Israeliin. Työtä tehdään 21 maassa 73 työntekijän ja useiden konsulttien voimin.

Euroopan lähetystyöhön liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä aluejohtaja Riku Turuseen.

Lue lisää 
 

Aasia

Suomen helluntaiseurakuntien lähetystyö Aasiassa alkoi vuonna 1928 Tiibetistä. Vuosikymmenien aikana lähetystyötä on tehty monimuotoisesti useassa eri maassa. Aasiassa väestöstä vielä noin 59% kuuluu evankeliumille saavuttamattomiin kansoihin.
Fidan lähetystyön ohjelma toimii muun muassa Japanissa, Thaimaassa, Kambodžassa sekä Papua-Uudessa-Guineassa. Yhdessä paikallisten helluntailiikkeiden kanssa istutamme uusia seurakuntia ja kehitämme seurakuntien lapsi- ja nuorisotyötä. Tulevien vuosien painopisteenämme on suurkaupunkityö erityisesti Bangkokissa ja Kiotossa.
Kristityt ja kumppanikirkkomme ovat monissa Aasian maissa vainotussa asemassa. Siksi emme turvallisuussyistä kerro kaikista kohteista ja toimintamaista julkisuudessa.

Aasian lähetystyöhön liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä aluejohtaja Ruut Monoseen.

 

Lue lisää 
 

Itä-Afrikka

Suomen helluntaiseurakunnilla on Itäisessä Afrikassa pitkä lähetyshistoria: esimerkiksi Keniassa lähetystyö on alkanut jo vuonna 1949. Fidan kumppanuudet maanosan helluntaikirkkojen kanssa ulottuvatkin jopa vuosikymmenten ajalle. Fidan lähetystyön ohjelma toimii Itä-Afrikassa viidessä maassa.

Alueen lähetystyöhön liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä aluejohtaja Anne Haveriseen.

Lue lisää 
 

Lahjoita lähetystyöhön