Muuta yhden lapsen koko maailma

Autat samalla koko yhteisöä. Juuri nyt Keniassa tarvitaan kummeja!

Tule kummiksi

Autat samalla koko yhteisöä. Juuri nyt Keniassa tarvitaan kummeja!

Tule kummiksi

Tule kummiksi – kummeja tarvitaan kipeämmin kuin koskaan

Koronapandemian vuoksi liian monen koulutie katkennut kokonaan, lapsiavioliitot ja lapsityövoima lisääntynyt. Eniten kummeja kaivataan Keniassa ja Nepalissa.

Muutos alkaa aina, kun yksi sydän syttyy muiden auttamiseen. Olisiko se sinun sydämesi? Kummina voit muuttaa pysyvästi yhden lapsen koko maailman. Koulunkäynti on maailmassa monelle lapselle vain kaukainen haave. Koulunkäynti on heille avain oveen, joka vie köyhyydestä kohti toivoa ja tulevaisuutta. Olisiko sinun mahdollista ojentaa tuo avain lapselle, joka ei ole kanssamme yhtä onnekas? Vie toivoa sinne, missä toivoa ei ole ja luo lukemattomia muutostarinoita sinne, missä avun tarve on suurin.

Miten apusi vaikuttaa?

Työmme tavoittaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia. He ovat tuen tarpeessa esimerkiksi äärimmäisen köyhyyden, vanhempien sairauden, sosiaalisten ongelmien tai orpouden vuoksi. Työmme tavoitteena on saada aikaan pysyvää muutosta lapsen ja samalla koko yhteisön elinpiirissä.

Pääset selaamaan kaikkia kummikohteita täältä.

Kysy lisää kummilapsityöstä!

Kummien asiakaspalvelu

Aleksandra Heinolainen
Puh. 010 505 7700
kummi@fida.fi

On hienoa, että edes pieneltä osin voi auttaa avuttomammassa asemassa olevaa toteuttamaan unelmaansa koulutuksesta ja sitä kautta ammatista, jossa voi osaltaan auttaa muita omassa elinpiirissään. – Risto

Miten apusi auttaa

Avullasi lapset:

 • pääsevät esikouluun, kouluun ja kerhoihin
 • pääsevät terveydenhuollon piiriin
 • saavat turvallisemman kasvuympäristön ja mahdollisuuden leikkiin

Lisäksi yhteisön tarpeista riippuen mm.

 • järjestetään ammatti- ja lukutaitokoulutuksia sekä ravinto- ja hygieniaopetusta
 • rakennetaan kouluja, vesipisteitä ja käymälöitä
 • vahvistetaan yhteisön hyvinvointia ja kykyä auttaa itse itseään
 

3 syytä ryhtyä kummiksi

 • Apusi menee taatusti perille. Se on meille sydämen asia. Saat itse seurata, miten tukesi vaikuttaa.
 • Kummius on konkreettista. Posti tuo kerran vuodessa kirjeen tai piirustuksen sekä valokuvan kummilapseltasi tai yhteisön lapsilta. Voit myös itse kirjoittaa kummilapselle ja tehdä kummikohteeseen omatoimimatkan.
 • Lisäät onnellisuuttasi. Hyvän tekeminen lisää tutkimusten mukaan myös omaa onnellisuutta.
 

4 faktaa kummiudesta

 • Yksilö- ja yhteisökummius Yksilökummina pääset seuraamaan nimetyn lapsen elämää ja autat samalla koko yhteisöä. Koko yhteisön lasten yhteisökummina seuraat koko yhteisön muutosta parempaan.
 • Voit itse valita kummilapsen maan ja sukupuolen mukaan tai antaa meidän tehdä valinnan puolestasi. Fidalla on kummilapsia 21 kohteessa 14 maassa.
 • Tuet juuri niin kauan kuin haluat. Joissakin kohteissa on mahdollista tukea koko peruskoulun ajan tai täysi-ikäisyyteen saakka. Yhteisökummina voit tukea kohteen lapsia niin kauan, kuin Fidan työ kohteessa jatkuu.
 • Säännöllinen tuki Tuet lasta tai yhteisöä kuukausittain samalla summalla, jonka voi maksaa mm. verkkopankissa automaattisesti veloitettavalla e-laskulla.
 

Olen kummi, koska voin. Eli minulla on sen verran, että voin antaa ihmiselle, joka sitä tarvitsee. – Outi

Kysy lisää kummilapsityöstä!

Kummien asiakaspalvelu

Aleksandra Heinolainen
Puh. 010 505 7700
kummi@fida.fi

Suosittelen kummina olemista. Saat olla tavallisena ihmisenä tavattoman suuressa mukana, ja aika vähälläkin panoksella. – Ritva

Lue, miten Ida Elina on muuttanut kummilapsensa maailman

Popkanteletar Ida Elina on säveltänyt Fidan kampanjaan tunnuskappaleen, jonka avulla kerättiin varoja Afrikkaan vammaisten lasten hyväksi. Vammaiset lapset ovat muutenkin kannelvirtuoosin sydäntä lähellä – hänellä on Fidan kautta vammainen kummilapsi Tansaniassa.

Lue lisää