Lähetystyö Ranskassa

Kuten monet muut Euroopan maat, myös Ranska on pitkälti sekularisoitunut yhteiskunta. Alun perin katolinen Ranska jakautui jo 1789 vallankumouksen jälkeen virallisesti ”maalliseen” ja ”uskonnolliseen” osaan ja tämä jako vaikuttaa edelleen hengelliseen ilmapiiriin ja uskonnon asemaan yhteiskunnassa. 

 Fidan kumppani maassa on Ranskan Assemblies of God (ADD) kirkkokunta, joka on nykyisin Ranskan suurin evankelinen liike noin 600 seurakunnalla. Liikkeellä on lisäksi noin 30 lähettiä Afrikassa ja Aasiassa. Evankelinen kattojärjestö CNEF käsittää Ranskassa runsaat 2200 seurakuntaa. Määrä on noin kolminkertaistunut viimeisen 40 vuoden aikana ja uusia evankelisia seurakuntia perustetaan noin 10 päivän välein. Fidan lähetteinä Ranskassa ovat Casilen perhe (Gardannessa), Kolehmaisen perhe (Toursissa) ja Haakanan perhe (Givorsissa). Fidan lähetit tukevat kumppanikirkkoja uusien seurakuntien istuttamisessa, tähän valmentamisessa, evankelioinnissa ja seurakuntatyössä. 

 Ranska on vastaanottanut runsaasti siirtolaisia entisistä siirtomaistaan. Maahanmuuttajien asuttamissa lähiöissä on nuorisotyöttömyyttä, köyhyyttä ja levottomuutta. Viime vuosina yleistyneet mellakat ruokkivat kansan jakautumista, ja erityisesti traagisten terrori-iskujen myötä vihamielisyys maassa asuvia muslimeja kohtaan on lisääntynyt. Myös juutalaisviha on nostanut Ranskassa päätään. Fidan lähetit toimivatkin eri maahanmuuttajaryhmien parissa paikallisten seurakuntien kautta.