Lähetystyö Espanjassa

Espanjan hengellinen tila on pitkälti sama kuin muissa Euroopan maissa: yhteiskunta on maallistunut ja hengelliset asiat eivät enää ole arjessa relevantteja. Katolinen kirkko, jonka juuret Espanjassa ulottuvat liki 2000:n vuoden taakse, on menettänyt jalansijaa espanjalaisessa yhteiskunnassa. Tästä huolimatta herätystä on tapahtunut viimeisen 50:n vuoden aikana, kun maahan on perustettu tuhansia vapaan suunnan seurakuntia.  

Evankelisten uskovien määrä maassa on lisääntynyt merkittävästi viimeisen 20:n vuoden aikana. Osasyy tähän kasvuun on ollut voimakas maahanmuutto maista, joissa evankelinen liike on suuri. Lähetystyö alueella on haastavaa. Tähän vaikuttavat muun muassa kielteiset asenteet evankelisia kohtaan ja elintason nousu. Maassa on melko vähän lähettejä niillä alueilla, joissa evankelisia seurakuntia on vähän. 

 Fidan kumppani on Espanjan Assemblies of God -kirkko 

Fida on tehnyt lähetystyötä Espanjassa pitkään: ensimmäiset suomalaiset lähetit tulivat maahan jo 1960-luvulla. 

Fidan kumppani ADE (Asambleas de Dios de España) on kasvava ja dynaaminen seurakuntaliike, jolla on noin 400 paikallisseurakuntaa. ADE:n työ ulottuu koko Espanjan alueelle ja kumppanilla on selkeä näky perustaa uusia seurakuntia. ADE:llä on oma raamattukoulu, jossa uusia työntekijöitä koulutetaan. 

Fidan lähetit osallistuvat seurakunnissa pidettävien raamattukurssien, kuten lähetystyöhön innostavan Kairos-kurssin, järjestämiseen opettajina tai kouluttajina. Osa läheteistä toimii pastoreina ja he tukevat kumppania uusien seurakuntien perustamisessa. 

Suomalaislähetit ovat tuoneet satoja pienryhmiä lähetysmatkalle maahan kuluneiden vuosien aikana. Tämä työ jatkuu edelleen vireänä ja Fidan lähetysmatkat eli aktiot tavoittavat tuhansia ihmisiä vuodessa. Vamos-lähetyskoulutus on tulevaisuudessa iso osa Fidan työtä Espanjassa. Sen kautta pyritään antamaan lyhyt, mutta kattava koulutus lähetyskutsun saaneille nuorille. Vamos Mission on kolmen kuukauden mittainen lähetyskoulutus Espanjan itärannikolla Torreviejan kaupungin läheisyydessä. Se on oiva mahdollisuus nuorille aikuisille harjoitella lähetystyötä sekä teoriassa että käytännössä. 

Espanjassa Fidan lähetteinä työskentelevät: Huotarin perhe (pastorin työ, seurakuntien istutus), Hallapuron perhe (Vamos-lähetyskoulutus), Markku ja Vappu Viljanen (raamatunopetus, Kairos-kurssit), Ilpo ja Irmeli Viljanen (Kairos-pastoraalityö), Tuomas ja Suvi Pukarinen (seurakuntien istutus, pastorin työ) ja Sami Vottonen (polkupyöräaktiot).