Lähetystyö Belgiassa

Valtaosa belgialaisista kuuluu katoliseen kirkkoon. Evankelisiin suuntauksiin kuuluu noin 140 000 ihmistä ja protestanttisia seurakuntia Belgiassa on noin 500. Niiden määrä on lisääntynyt voimakkaasti viimeisen kymmenen vuoden aikana: erityisesti monia nuorten suosimia, kansainvälisiä seurakuntia ja erilaisia etnisiä seurakuntia on perustettu.  

Fida yhteistyössä flaaminkielisen helluntailiikkeen kanssa 

Belgiassa on paljon eri puolilta maailmaa tulleita ja monien eri järjestöjen lähettämiä lähetystyöntekijöitä. Nykyisin tyypillisiä lähetystyön muotoja maassa ovat seurakuntien perustaminen ja opetustyö. Fidan yhteistyökumppanina Belgiassa on flaaminkielinen helluntailiike. Fidan toinen lähettiperhe toimii yhteistyössä Lighthouse-seurakunnan kanssa Antwerpenissä ja toinen Continental Theological Seminary -raamattukoulun kanssa Brysselissä. 

Lighthouse-seurakunta on moderni kaupunkiseurakunta, joka pyrkii tavoittamaan nuoria aikuisia ja lapsiperheitä. Sen toiminta on kasvanut nopeasti ja se on vakiinnuttanut paikkansa hengellisenä yhteisönä. Seurakunta panostaa yksilöiden hengelliseen kasvuun: siellä kehitetään aktiivisesti johtajuutta ja osallistujille tarjotaan mahdollisuuksia kasvaa vastuun ottamiseen.  

Continental Theological Seminary on kansainvälinen raamattukoulu. Siellä voi suorittaa sekä BA- että MT-tutkinnon englannin tai ranskan kielellä. Monien maiden helluntailiikkeissä on pulaa nuorista työntekijöistä. Raamattukoulu vastaa tähän tarpeeseen tuottamalla koulutettuja työntekijöitä erilaisiin vastuutehtäviin helluntailiikkeissä.  

Fidan lähetteinä maassa toimivat Reijo ja Esther Nevalainen sekä Sascha ja Johanna Wyrwal.

Reijo ja Esther palvelevat Antwerpenissa Helsingin Lähetysseurakunnan lähettäminä globaaleina ammattilaisina. Reijo toimii Lighthouse-seurakunnassa muun muassa esirukoilijana ja ylistysryhmässäEsther tukee Lighthouse seurakuntaa pyhäkoulunopettajana ja tervetulotiimissä. Molemmat ovat mukana seurakunnan johtotiimissä. 

Sascha ja Johanna työskentelevät Continental Theological Seminary -raamattukoululla Lapinlahden ja Loimaan helluntaiseurakuntien lähettäminä. Sascha toimii raamattukoulun hallinnossa varajohtajana ja Johanna opettaa englanninkielisessä BA-ohjelmassa.