Lähetystyö Euroopassa

Fidan lähetystyö Euroopassa suuntautuu Länsi-Euroopan, Baltian, Balkanin ja Venäjän lisäksi Turkkiin ja Israeliin. Työtä tehdään 21 maassa 73 työntekijän voimin. Alueella työmme piirissä on noin 22 saavuttamatonta kansanryhmää. Euroopan lähetystyöhön liittyvissä kysymyksissä seurakunnat voivat ottaa yhteyttä aluejohtaja Riku Turuseen.

Työ Itä-Euroopan romanien parissa

Romanivähemmistön sosiaalinen asema Euroopassa on heikko. Fidan lähetystyö Itä-Euroopassa on diakoniaa lasten parissa: kummilapsiohjelmat, iltapäiväkerhot, esikoulut ja läksykerhot tukevat romanilapsia koulutiellä. Fida tukee paikallisia romaniseurakuntia, jotka tuntevat yhteisöjen tarpeet ja ylläpitävät erilaisia toimintakeskuksia yhteisöissä.

Pyrimme voimaannuttamaan paikalliset seurakuntatyöntekijät tekemään kokonaisvaltaista avustustyötä yhteisöissään. Romanilapsille järjestetään myös hengellisiä kesäleirejä ja pyhäkoulutoimintaa.  Uusien seurakuntien perustaminen ja uskovien opetuslapseuttaminen ovat avainasemassa kestävän hedelmän syntymisessä romaniyhteisöihin.

Lue lisää lähetystyöstä Itä-Euroopassa 
 

Israel ja juutalainen kansa

Fida välittää näkyä Israelin tavoittamisesta sekä juutalaisen kansan saavuttamisesta Euroopassa.  Fidalla ja Suomen helluntaiseurakunnilla on lähettejä seurakuntatyössä juutalaisen kansan parissa Israelin lisäksi Puolassa, Unkarissa ja Espanjassa.

Lue lisää työstä juutalaisen kansan parissa 
 

Balkan ja Turkki

Fida tekee lähetystyötä myös länsi-Balkanin alueella mm. Albaniassa ja Bosniassa. Jo alkuseurakunnan aikana länsi-Balkan nousi lähetystyön strategiseen keskiöön. Alueen haaste on edelleen ajankohtainen. Evankeliset seurakunnat alueella ovat pieniä ja nuoria. Fida nostaa Balkanin alueen strategisesti merkittävään asemaan tulevien vuosien aikana. Länsi-Balkanin lisäksi Turkki on yksi tulevaisuuden tärkeimmistä kohteista.
Lue lisää Balkanin ja Turkin lähetystyöstä 
 

Lähetystyö Länsi-Euroopassa

Fida tekee lähetystyötä myös Länsi-Euroopassa: Ranskassa, Belgiassa,  Saksassa, Itävallassa ja Espanjassa.