Lähetystyö Itävallassa

Ihmisiä ylittämässä suojatietä.

Suurin osa itävaltalaisista kuuluu edelleen katoliseen kirkkoon, vaikka se onkin menettänyt paljon jäseniään viime vuosikymmeninä. Itävaltalaisista luterilaisia on noin kolme prosenttia, muslimeja kahdeksan prosenttia ja evankelisia kristittyjä 0,6 prosenttia. Uskonnottomuus ja tapakristillisyys ovat lisääntyneet Itävallassa, joten evankeliumin ilosanomaa tarvitaan niin kaupungeissa kuin kylissäkin. Monet helluntaiseurakunnat ovatkin tarttuneet haasteeseen ja alkaneet perustaa uusia seurakuntia. 

Fidalla ja Itävallan helluntailiikkeellä on toimiva kumppanuussuhde 

 Fida on tehnyt lähetystyötä Itävallassa vuodesta 1974 alkaen. Sen kumppanina toimii Itävallan helluntailiike FCGÖ, johon kuuluu yli 110 paikallisseurakuntaa. Liike on osa Itävallan vapaakirkkoja. FCGÖ on kasvanut nopeasti viimeisten kymmenen vuoden aikana, kun seurakuntia on yhdistynyt ja tullut saman liikkeen alle. Myös uusia seurakuntia on perustettu. FCGÖ on aktiivinen toimija lähetys- ja kehitysyhteistyössä sekä lapsi-, nuoriso- ja opiskelijatyössä. 

Fidan lähetit ovat auttaneet vahvistamaan vanhoja seurakuntia ja perustamaan uusia seurakuntia helluntailiikkeen yhteyteen. He ovat vieneet evankeliumia eteenpäin tukemalla ja kouluttamalla paikallisseurakuntien lapsi- ja perhetyöntekijöitä.  

Itävallassa työskentelee kolme Fidan lähettiä. Hanna Vuorinen johtaa Itävallan helluntailiikkeen valtakunnallista lapsi- ja perhetyötä ja Virpi ja Franz Strohmaier ovat mukana paikallisseurakunnan työssä. Lisäksi kokeneet seurakuntatyöntekijät Klaus ja Satu Korhonen tukevat Itävallan seurakuntia Suomesta käsin muun muassa tarjoamalla niille mentorointia.