VUOSIKERTOMUS 2017

Papua-Uusi-Guinea: seurakunnat heräävät lapsityöhön

Papua-Uudessa-Guineassa järjestettiin tammikuussa 2017 historiallinen, maan ensimmäinen ALC-helluntaikirkon lapsityön konferenssi. Siihen osallistui noin 50 henkilöä eri puolilta maata.

Tilaisuus oli historiallinen myös siksi, että kirkkokunnan johto oli mukana osoittamassa tukea seurakuntien lapsityölle ja sitä tekeville henkilöille.

Lapsityölle on suuri tarve, sillä kolmannes maan 7-miljoonaisesta väestöstä on alle 14-vuotiaita.

Lapsityössä mukana olevat vapaaehtoiset verkostoituivat konferenssissa. He jakoivat innokkaasti kokemuksia, ideoita ja opetusmateriaaleja. Lapsityötä varten perustetiin oma organisaatio.

”Tarkoitus on saada lapsityö koordinoitua joka läänissä ja tukea ja rohkaista työntekijöitä. Paikallisseurakuntatasolla haluamme haastaa pastoreita näkemään lapsityön polttavan tarpeen”, kertoo lähetystyöntekijä Esa Pyykkönen.

Vuonna 2017 alkoi pyhäkoulumateriaalien kääntäminen englannista tok-pisinin kielelle. Tämä oli odotettu askel, sillä monilla alueilla opettajat, lapsista puhumattakaan, eivät ymmärrä englantia. Opetusmateriaali antaa selkeän ja järjestelmällisen rungon pyhäkouluille.

Papua-Uuden-Guinean ALC-helluntaikirkkoon kuuluu noin 35 000 jäsentä. Seurakuntia on 321 ja pienempiä rukouspiirejä tai soluja 124.