VUOSIKERTOMUS 2017

Etiopia: usko löytyi ihmeen kautta

Vuonna 2017 Boron alueella työskenteli 33 paikallista evankelistaa julistustyössä. Vuoden aikana noin 1 500 ihmistä tuli uskoon, ja alueelle perustettiin 35 uutta seurakuntaa.

Monesti ihmisten uskonratkaisuun vaikuttavat ihmeet, joita tapahtuu evankelistojen työn kautta ja seurakunnissa. Yksi ihmeen kokeneista oli paikallinen muslimitaustainen uskonnollinen johtaja.

Iäkäs mies etsi apua nuorimmalle vaimolleen, joka oli vakavasti sairaana. Mies kävi vaimonsa kanssa sairaaloissa Hawassan kaupungissa. Apua etsittiin myös paikalliselta noitatohtorilta.

Muslimitaustainen johtaja oli aiemmin vastustanut kristittyjen evankelistojen toimintaa omalla kotikylällään. Nyt hän päätti pyytää anteeksi käytöstään ja pyytää evankelistoja rukoilemaan sairaan vaimonsa puolesta.

Kolme evankelistaa meni vierailulle perheen luo. Asiat sovittiin ja vaimon puolesta rukoiltiin. Muutaman tunnin kuluttua vaimo tuli terveeksi.

Tämän parantumisihmeen seurauksena uskonnollinen johtaja, hänen kolme vaimoaan, lapset ja useat sukulaiset – kaikkiaan 29 henkilöä – halusivat ottaa vastaan Jeesuksen.