VUOSIKERTOMUS 2017

Nepal: uusi koti on ihme

D.B. Damaion on 83-vuotias mies. Hän pystyy kävelemään, mutta näkö on heikko ja voimat vähissä.

Damaion asuu Nuwakotissa poikansa ja tyttärensä perheiden kanssa kahdeksan henkilön taloudessa. Poika on ollut kolmivuotiaasta lähtien sokea, ja myös tämän vaimo on liikuntavammainen.

Tytär ja tämän aviomies tekevät päivittäin töitä perheen toimeentulon eteen. Sokea poika osaa soittaa huilua ja saa tällä tavoin kerättyä vähän ruokaa perheelleen.

Huhtikuun 25. päivä vuonna 2015 Nepalin maanjäristys tuhosi perheen vaatimattoman kodin, ja perhe joutui entistäkin ahtaammalle.

Perhe sai Fidalta ja kumppanilta väliaikaisen majoitustilan. Viime vuonna perheelle rakennettiin uusi talo. Siinä on kaksi huonetta ja kylpyhuone sekä aurinkopaneeli, joka tuottaa sähköä valaistusta varten.

”Olimme hätätilanteessa ja täysin toivottomia. Emme olisi voineet kuvitella, että saamme tällaisen talon emmekä olisi pystyneet rakentamaan sitä omin voimin.”

”Nyt voimme huolehtia vanhasta isästämme ja myös sokeasta veljestäni ja hänen liikuntavammaisesta vaimostaan. Lämmin kiitos kaikille, jotka ovat auttaneet meitä!” kiittelee perheen tytär.