PODCASTIT

Tarinoita toivosta, kausi 1

Joyce

1/22. Kenialainen maasai-tyttö Joyce pakeni ympärileikkausta 12-vuotiaana siskonsa kanssa. Nyt hän auttaa kaltaisiaan tyttöjä kotikylässään.


Michael

2/22. ”Kun ei ole yhtään mitään, on pakko varastaa.” Äitinsä kuoleman seurauksena kadulle joutunut Michael työskentelee nyt vapaaehtoisena Nairobin katulapsikeskuksessa.


Aster

3/22. Etiopian Debre Zeitissä asuva Aster joutui yllättäen siskonsa lasten huoltajiksi. Kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan, koska töitä tai rahaa ei ollut.


Imamu

4/22. 17-vuotiaan tansanialaisen Imamun toinen puoli on halvaantunut ja hän on joutunut vammansa takia kokemaan syrjintää. Nyt hän on mukana opettelemassa maanviljelytaitoja.


Golf

5/22. Golf opiskelee raamattukoulussa Pohjois-Thaimaassa. Nuoren miehen täti ehdotti tätä hänelle. ”En tiennyt, että se on kristittyjen paikka. Halusin vain mennä johonkin, jotta elämä voisi muuttua.” Ja muuttuihan se.


Jane

6/22. Luoteis-Keniassa kasvaneen köyhän paimentolaisperheen tyttö Jane sai kummin avulla mahdollisuuden opiskella ammattiin.


Matilde

7/22. Bolivialainen Matilde on joutunut kokemaan hyväksikäyttöä monelta taholta. Matildea pidettiin lapsena kellarissa, myöhemmin hänen miehensä telkesi hänet kotiinsa. Lopulta apu löytyi naisten turvakodista.


István

8/22. Unkarilainen István on entinen skinhead, joka vihasi ennen romaneja, mustia ja juutalaisia. Istvánin isosiskon uskoontulo sai nuoren miehen vihaiseksi. Rukoiltuaan siskonsa kehotuksesta, viha vaihtui rakkaudeksi.


Fatima

9/22. Pakolaiseksi joutunut perheenäiti Fatima kamppailee elämästä pakolaisleirillä. Fatima kohtasi vapahtajan pakomatkallaan, ja hän sai uuden toivon tähän vaikeaa aikaan.


Winnie

10/22. 25-vuotias kenialaisopiskelija Winnie menetti äitinsä syntyessään. Winnie annettiin kolmen päivän ikäisenä suomalaisten perustamaan ja tukemaan orpokotiin. Hän sai tuntea olevansa rakastettu kummien tukemassa Homa Bayn orpokodissa.


Aisha

11/22. Aisha tekee lähetystyötä maassa, jossa siirtotyöläisiä riistetään. Hän vierailee naisvankiloissa viemässä toivon pilkahduksia vangeille, joiden sydän on vapautunut.


Pilar

12/22. Espanjalainen Pilar joutui 12-vuotiaana seksuaalisesti hyväksikäytetyksi. Viha, katkeruus ja kipu kasvoivat tytön sisällä useampaan itsemurhayritykseen, kunnes eräänä päivänä Pilar näki itsensä Jumalan edessä arvokkaana.


Philipo

13/22. Tansanialainen pastori Philipo syntyi alkoholistiperheeseen, jossa isoveli piti huolen perheen lapsista. Usko toi toivon paremmasta Philipon elämään.


Aisha

14/22. Lapsena äitinsä hylkäämä Aisha sairasti verenvuototautia. Rukous paransi hänet, mutta uusi usko ei miellyttänyt muslimitaustaisen Aishan perhettä.


Nuur

15/22. Erbiliin Mosulista muuttanut Nuur on kristitty. Lähestyneet ISIS:in joukot ajoivat kaupunkiin pakolaisia. Nuur auttoi näitä henkensä edestä paenneita ihmisiä.


Faizi

16/22. Kongolainen Faizi joutui pakenemaan sotaa Tansanian puolelle, juuri ennen yliopisto-opintojen aloittamista. Pakolaisleirillä hän pääsi töihin Fidan tukemaan kouluun. Hän palasi kotiinsa viimein 11 vuoden pakolaisuuden jälkeen.


Angeles

17/22. Espanjalainen Angeles ahdistui siskonsa jouduttua vankilaan. Hän joutui vuodeksi sairaslomalle masennuksen takia. Uskoontulo palautti Angelesin elämälle tarkoituksen.


Surachai

18/22. Maanviljelijöiden poika Surachai kasvoi Thaimaassa buddhalaisessa perheessä. Hän tuli uskoon kuultuaan, ettei taivaaseen pääsy ei ollutkaan hyvistä teoista kiinni.


Dora

19/22. Dora työskentelee evankelistana Tansaniassa. Hän tekee yksin viikon mittaisia kokousmatkoja kyliin, joissa ei ole vielä yhtään kristittyä.


Jonathan

20/22. 16-vuotiaalla Jonathanilla on synnynnäinen vamma, jonka takia hänen luunsa ovat pehmeät ja katkeavat helposti. Vammansa takia syrjityksi joutunut poika sai Fidan kummityön avulla itselleen pyörätuolin ja koulupaikan yläasteelta.


Seak Sok

21/22. Kambodzan maaseudulla asuva 31-vuotias Seak Sok sai oppia hygienian tärkeydestä kyläterveystunnilla. Seak Sok sai todistaa äitinsä parantumista alkoholin aiheuttamista vaivoista.


Helena

22/22. Sansibarilla miehensä kanssa asuva Helena viljelee miehensä kanssa maata. Kovasta työstä huolimatta sato jäi ennen heikoksi. Perheen elämä helpottui pariskunnan saatua Fidalta oppia uusista viljelymenetelmistä.