Fida Podcast – Kausi 6

Uusia tuulia Fidan vaikuttamistyössä 

Kausi 6, 1/6. Mitä vaikuttamistyö on, ja mihin sitä tarvitaan? Millaista on Fidan vaikuttamistyö? Vuoden ensimmäisessä Fida Podcastissa Fidan vaikuttamistyön asiantuntija Katja Köykkä siirtää kapulan sijaiselleen Anna Hyväriselle. Yhdessä pohditaan vaikuttamistyön luonnetta, muistellaan menneitä ja maalaillaan tulevia.


Rauhaa maailmaan

Kausi 6, 2/6. Jaksossa pohditaan, mitä on rauhantyö ja mitä annettavaa Suomella ja suomalaisilla kansalaisjärjestöillä on maailman konfliktien keskellä. Keskustelemassa SaferGloben toiminnanjohtaja Maria Mekri ja Fidan Itä-Afrikan ja Lähi-idän alueellinen ohjelmaneuvonantaja Johanna Korhonen.


International Women’s Day Podcast
Kausi 6, 3/6. Yksi YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelman tavoitteista on ”Saavuttaa sukupuolten välinen tasa-arvo sekä vahvistaa naisten ja tyttöjen oikeuksia ja mahdollisuuksia.” Vaikka sukupuolten välisessä tasa-arvossa on menty eteenpäin, on globaali koronapandemia tuonut haasteita tavoitteen saavuttamiseen. Kansainvälisen naistenpäivän podcastissa Fidan Itä-Afrikan kehitysyhteistyön ohjelmapäällikkönä työskentelevä Paula Konttinen kertoo pandemian vaikutuksista tyttöjen ja naisten elämään Itä-Afrikassa ja ratkaisuista paremman tulevaisuuden rakentamiseksi. Jakso on englanninkielinen. 


Unohdetut kriisit
Kausi 6, 4/6. Maailmassa on useita unohdettuja kriisejä, joista uutisoidaan hyvin vähän tai ei ollenkaan. Uutisoinnilla on suora yhteys rahavirtojen suuntautumiseen. Tässä Fida Podcastin jaksossa kuulemme Fidan humanitaarisen työn päällikkö Maija Saarnilta ja Kongon humanitaarisen avun koordinaattori Tero Mesiäislehdolta nälän juurisyistä, arkeen palaamisen keinoista pitkittyneen kriisin jälkeen ja kriisien muistamisen tärkeydestä koronapandemian aikana.


Miten ilmastonmuutos vaikuttaa ruokaturvaan? – 20.4.2021
Kausi 6, 5/6. Lähes 690 miljoonaa ihmistä elää tänäkin päivänä nälässä. Ruokaturvan saavuttamisen keskeisimpiä esteitä ovat konfliktit ja ilmastonmuutos. Teollistuneiden maiden aiheuttaman ilmastonmuutoksen vaikutukset tuntuvat eniten kehittyvissä maissa vieden köyhimmiltä ihmisiltä elämän mahdollisuudet. Onko ahneudella rajoja? Miten ruokaturvaa voidaan edistää ilmastonmuutoksen kurittamilla alueilla? Podcastissa ruokaturvan haasteista ja ratkaisukeinoista keskustelevat Fidan Tansanian maaohjelmakoordinaattori Daniel Korpela ja kehityspolitiikan neuvonantaja Sanna-Liisa Taivalmaa ulkoministeriöstä. 


TBP – 11.5.2021
Kausi 6, 6/6.