PODCASTIT

Fida Podcast – Kausi 1

Mikä on Fida?

Kausi 1, 1/11. Fidan toiminnanjohtaja Harri Hakola kertoo, mitä ja miksi Fida tekee. Jaksossa pohditaan myös kehitysyhteistyön etiikkaa. 


Naiset Bhutanin voimavarana

Kausi 1, 2/11. Entinen Fidan työntekijä Päivi Leppänen kertoo paikallisen RENEW-järjestön kanssa Bhutanissa tehtävästä työstä sekä valottaa hyvin suljetun maan arkea. 


Suomen vastarintaliikkeen synty ja radikalisoitumisen ehkäisy

Kausi 1, 3/11. Osa 1 ja 2. Ensimmäisessä osassa kuullaan Suomen vastarintaliikkeen perustajan ja ex-johtajan Esa Holapan henkilötarina. Toisessa osassa pohditaan radikalisoitumisen syitä ja ehkäisyä.


Jarmo Saarni, Fidan eläköitynyt konkari

Kausi 1, 4/11. Jo eläköitynyt Jarmo Saarni muistelee pitkää Fida-uraansa sekä valaisee Kambodžassa tehtävää kehitysyhteistyötä.


Pohjois-Korean perunat

Kausi 1, 5/11. Entinen Itäisen Aasian aluepäällikkö Pasi Pitkänen kertoo elämästä Pohjois-Koreassa. Jakson avulla pääset kurkistamaan suljetun maan sisällä tehtävään työhön. 


Ruokaturvaajana Tansaniassa

Kausi 1, 6/11. Tansanian maaohjelmakoordinaattori Daniel Korpela pohtii ruokaturvan ja kehitysyhteistyön haasteita ja mahdollisuuksia.


Mitä on globaalikasvatus?

Kausi 1, 7/11. ”Globaalikasvatus on toimintaa, jolla kannustetaan ihmisiä aktiiviseen maailmankansalaisuuteen”. Kepassa työskentelevä globaalikasvatuksen asiantuntija Sanna Rekola pureutuu siihen, mitä globaalikasvatus todellisuudessa on sekä missä ja miten sitä toteutetaan. 


Isyyden ilot, riemut ja riesat

Kausi 1, 8/11. Isyystutkimuksen kautta löytyneistä vanhemmuuden iloista ja haasteista riitti keskusteltavaa tuplajakson verran Jyväskylän yliopiston tutkijan Johanna Terävän kanssa.


Arkea Pohjois-Koreassa

Kausi 1, 9/11. Fidan hankkeessa työskennellyt Katri Sannelvuo-Pitkänen opetti lapsiaan työn ohessa kaksi vuotta. Jaksossa keskustellaan kotiopetuksen lisäksi arjesta Pohjois-Koreassa ja kuullaan myös Katrin tyttären Etlan kommentteja.


Musta mies Suomen passilla

Kausi 1, 10/11. Jyväskyläläinen Emmanuel Sibomana kertoo pakolaisten ja maahanmuuttajien kanssa tehtävästä kotouttamistyöstä ja arvioi, kuinka se on onnistunut Suomessa.


Konfliktit ja hauraat valtiot

Kausi 1, 11/11. Synnyttävätkö eri uskonnot konflikteja ja levottomuutta? Miksi naiset eivät ole mukana rauhanneuvotteluissa? Ulkoministeriön kehityspolitiikan neuvonantaja David Korpela kertoo myös, miltä tuntuu nukkua luotiliivi ja kypärä sängyn alla.