PODCASTIT

Fida Podcast - Kausi 6

Fida Podcastin kuudennella kaudella pohdimme muun muassa rauhan rakentamista ja kyselemme, riittääkö maailmassa ruoka.
Kuuntele 
 

Fida Podcast - Kausi 5

Viidennellä kaudella seuraamme ajankohtaisia asioita kehitysyhteistyöstä. Miten työ koronan varjossa jatkuu? Pääsemme kuulemaan muun muassa kuulumisia Lähi-idästä ja Itäisestä Afrikasta, ja jututamme asiantuntijoita päivänpolttavista kysymyksistä.
Kuuntele 
 

Fida Podcast - Kausi 4

Neljännellä kaudella pääsemme tutustumaan erityisesti Aasiaan. Pääsemme kuulemaan muun muassa elämästä Myanmarissa, Bangladeshissa, Kambodžassa ja Bhutanissa. Kauden aikana pohditaan kehitysyhteistyön keinoja sekä kulttuurien kohtaamista. Äänessä ovat Fidan kenttätyöntekijät sekä myös muut ihmisoikeuksiin ja kestävään kehitykseen paneutuneet henkilöt.
Kuuntele 
 

Fida Podcast - Kausi 3

Kolmas kausi tutustuttaa sinut eri puolilla maailmaa asuvien ja työskentelevien arkeen. Kuulemme kokemuksia työskentelystä kriisien keskellä. Pohdimme, mitä jatkuva kärsimyksen näkeminen työntekijälle tekee. Suomesta ulkomaille vanhempiensa työn takia muuttaneet lapset kertovat, miltä arki näyttää uudessa ympäristössä. Tutustumme myös Fidan kumppanien arkeen maailmalla.

Kuuntele 
 

Fida Podcast - Kausi 2

Fida Podcastin toinen kausi jatkaa mielenkiintoisilla kehitysyhteistyöteemoilla. Uusia jaksoja on jälleen tarjolla joka toinen viikko. Kakkoskaudella sukelletaan lasten ja naisten oikeuksiin ja juhlistetaan Fida secondhand -ketjun 40 vuotista taivalta. Podcasteja luotsaavat Fidan vaikuttamistyön asiantuntija Katja Köykkä sekä globaalikasvatuksen koordinaattori Ville Saarni.

Kuuntele 
 

Fida Podcast - Kausi 1

Fida Podcast tarjoaa kuulijoilleen joka toinen viikko puolen tunnin mittaisia välähdyksiä ajankohtaista teemoista. Sarjassa puhutaan siitä, miten kehitysyhteistyön teemat ja ilmiöt ovat osa jokaisen elämää. Aiheina muun muassa naisten oikeudet ja työllistymismahdollisuudet, lasten kasvattaminen ja hyvinvointi, ilmastonmuutos, sota ja rauha. Ohjelman juontajana toimii Fidan vaikuttamistyön asiantuntija Katja Köykkä.

Kuuntele 
 

Tarinoita toivosta

Lyhyissä klipeissä kuullaan kertomuksia muuttuneista elämistä. Kuuntele, miten hyväksikäytetty saa uuden elämän, kuinka katulapsesta kuoriutuu muiden auttaja, miten köyhän perheen tyttö saa mahdollisuuden opiskella ammattiin ja miksi entinen skinhead rakastaa nyt romaneja. Nämä ovat Tarinoita toivosta.

Kuuntele