PODCASTIT

Fida Podcast – Kausi 2

Työelämän eettiset pelisäännöt – tulossa 22.1.

Kausi 2, 1/10. Pitkät työurat tehneet Leevi Launonen ja Ari Joensuu pohtivat mitä tarkoittaa hyvä etiikka niin työssä kuin vapaalla. Joensuu on asunut monessa maailman kolkassa ja työskennellyt monien eri kansallisuuksien parissa. Launosen elämänpiiriin ovat Suomessa kuuluneet ortodoksit, körtit ja helluntailaiset. Kuuntele, miten muun muassa nämä asiat ovat vaikuttaneet miesten elämään ja työetiikkaan.


Tyttöjen ympärileikkaus – tulossa 5.2.

Kausi 2, 2/10. Ulla Dahlen on asunut kahdeksassa maassa neljällä eri mantereella. Vuonna 2011 hän julkaisi väitöskirjan naisten ja tyttöjen ympärileikkauksesta. Kuuntele miksi Ulla päätti tehdä aiheesta väitöskirjan ja minkälaista sisältöä hän löysi tutkimustyönsä tuloksena.


Naiset machojen keskellä – tulossa 19.2.

Kausi 2, 3/10. Sri Lankalla syntynyt, 30 vuotta Etelä-Amerikassa ja 20 vuotta Afrikassa asunut Anne Joensuu toimii Fidalla itäisen Afrikan psykososiaalisen tuen neuvonantajana. Jaksossa Joensuu kertoo elämästään ja perheväkivallan vastaisesta työstä sekä lasten oikeuksien toteutumisesta maailmalla.


Kuukautiset = tabu? – tulossa 5.3.

Kausi 2, 4/10. Lunette yrityksen Heli Kurjanen ja Sonja Karjalainen pohtivat mahdollisuuksia parantaa seksuaali- ja lisääntymisterveyttä sekä kuukautisterveyttä kehittyvissä maissa kuukupin avulla. Kuuntele miten kuppeja valmistava Lunette syntyi, miten kuukautisköyhyys vaikuttaa Euroopassakin ja millaisia vaikutuksia kuukautisilla voi olla yhteiskuntaan.


Sopivan kokoinen vaatekaappi – tulossa 19.3.

Kausi 2, 5/10. Useaa vaatekappaletta käytetään vain vuoden ajan ja sitten se heitetään pois. Kirjailija Rinna Saramäki kertoo siitä, minkä kokoinen vaatekaappi on tarpeellinen, miten vaateteollisuus on rakentunut ja voiko muoti olla eettistä. Jaksossa kuulet myös jokaisen meidän vaikuttamismahdollisuuksista vaateteollisuuteen nähden.


Lapsen oikeudet, aikuisen velvollisuudet – tulossa 2.4.

Kausi 2, 6/10. Sina Urmas on työskennellyt 14 vuotta lapsen oikeuksien parissa. Tällä hetkellä hän työskentelee Fidalla kehitysyhteistyön asiantuntijana. Erityisesti Balkanin alueella lapsen oikeuksien parissa vaikuttanut Urmas valottaa jaksossa siitä, kenelle oikeuksista pitää erityisesti viestiä. Jaksossa pureudutaan myös lapsen oikeuksien merkitykseen ja pohditaan sitä miten ne toteutuvat, ei pelkästään muualla vaan myös Suomessa.


TBA – tulossa 16.4.

Kausi 2, 7/10. 


TBA – tulossa 30.4.

Kausi 2, 8/10. 


TBA – tulossa 14.5.

Kausi 2, 9/10.


Ryysyistä rikkauksiin – tulossa 28.5.

Kausi 2, 10/10. Fida Secondhand myymälät täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Secondhand toimininnan kehityspäällikkö Tiina Haimila kertoo jaksossa siitä miten kirpputoritoiminta sai alkunsa, minkälaisia haasteita matkan varrella on ollut ja missä tällä hetkellä vaateteollisuus ja kuluttaminen menevät.