Fida Podcast – Kausi 4

Asiaa Aasiasta

Kausi 4, 1/10. Jukka Tasanen toimii Fidan aluepäällikkönä Aasiassa. 11 vuoden jälkeen Tasasten perhe muutti Intiasta Myanmariin. Jaksossa kuullaan aasialaisesta elämästä ja pureudutaan tarkemmin Myanmariin, joka on viime vuosina auennut yhteistyölle sekä paikalliseen koulumaailmaan. 


Dhakan lapset

Kausi 4, 2/10. Bangladeshin maaohjelmakoordinaattori Suvi Muikku kertoo jaksossa siitä, minkälainen maa Bangladesh on ja mitä yhdeksän kuukautta työtä on pitänyt sisällään. Fidan ohjelma keskittyy Bangladeshissa pitkälti lapsien hyvinvointiin ja oikeuksiin. Jaksossa kuulet tarkemmin lapsen oikeuksista ja mitä maassa tehdään tähän liittyen.


Vessoja ja kouluja 

Kausi 4, 3/10. Fida on tehnyt pitkään työtä Nepalissa paikallisten kumppaneiden kanssa. Nepalin maaohjelmakoordinaattori Vesa Mättö kertoo hiukan itsestään, perheestään sekä työstä ja elämästä Himalayalla vessajuttuja unohtamatta.  


Kaksi arjen sankaria

Kausi 4, 4/10. Senni ja Eemeli Salminen käyvät koulua kansainvälisessä koulussa Kambodžassa. Vuoden aikana on ehtinyt tapahtua monenlaista. Lapset kertovat kaikkea koulunkäynnistä harrastuksiin, ja kielen opiskelusta koti-ikävään. 


Pirkanmaalta Phnom Penhiin 

Kausi 4, 5/10. Kambodžan maaohjelman päätavoite on tukea oikeudenmukaisuuden, ihmisarvon ja rauhan vahvistumista maassa. Sen saavuttamiseksi ohjelma panostaa lasten terveyteen, koulutukseen ja riittävään elintasoon. Jaksossa maaohjelmakoordinaattori Aki Salminen kertoo Fidan työstä ja perheensä arjesta Kambodžassa.


Rahaa! Rahaa! Rahaa! 

Kausi 4, 6/10. Fidan Aasian taloussuunnittelija Heidi Kotamäki on viettänyt perheensä kanssa monta vuotta Kaakkois-Aasiassa. Jaksossa kuullaan, miten talousasioiden toimivuus varmistetaan kehitysyhteistyön kontekstissa. Lisäksi tutustutaan siihen kuinka perhe-elämä sujuu kun molemmat vanhemmat työskentelevät vieraassa maassa pyörittäen kolmilapsista perhettä.


TBA – tulossa 7.4.

Kausi 4, 7/10.


TBA – tulossa 21.4.

Kausi 4, 8/10.


TBA – tulossa 5.5.

Kausi 4, 9/10.


TBA – tulossa 19.5.

Kausi 4, 10/10.