Fida Podcast – Kausi 4

Asiaa Aasiasta

Kausi 4, 1/10. Jukka Tasanen toimii Fidan aluepäällikkönä Aasiassa. 11 vuoden jälkeen Tasasten perhe muutti Intiasta Myanmariin. Jaksossa kuullaan aasialaisesta elämästä ja pureudutaan tarkemmin Myanmariin, joka on viime vuosina auennut yhteistyölle sekä paikalliseen koulumaailmaan. 


Dhakan lapset – tulossa 28.1.

Kausi 4, 2/10. Bangladeshin maaohjelmakoordinaattori Suvi Muikku kertoo jaksossa siitä, minkälainen maa Bangladesh on ja mitä yhdeksän kuukautta työtä on pitänyt sisällään. Fidan ohjelma keskittyy Bangladeshissa pitkälti lapsien hyvinvointiin ja oikeuksiin. Jaksossa kuulet tarkemmin lapsen oikeuksista ja mitä maassa tehdään tähän liittyen.


Vessoja ja kouluja – tulossa 11.2.

Kausi 4, 3/10. Fida on tehnyt pitkään työtä Nepalissa paikallisten kumppaneiden kanssa. Nepalin maaohjelmakoordinaattori Vesa Mättö kertoo hiukan itsestään, perheestään sekä työstä ja elämästä Himalayalla vessajuttuja unohtamatta.  


Kaksi arjen sankaria – tulossa 25.2.

Kausi 4, 4/10. Senni ja Eemeli Salminen käyvät koulua kansainvälisessä koulussa Kambodžassa. Vuoden aikana on kerennyt tapahtua monenlaista. Lapset kertovat kaikkea koulunkäynnistä harrastuksiin, ja kielen opiskelusta koti-ikävään. 


Pirkanmaalta Phnom Penhiin – tulossa 10.3.

Kausi 4, 5/10. Kambodzhan maaohjelman päätavoite on tukea oikeuden, ihmisarvon ja rauhan lisääntymistä maassa. Sen saavuttamiseksi ohjelma tähtää lasten terveyteen, koulutukseen ja riittävään elintasoon. Maaohjelmakoordinaattori Aki Salminen kertoo jaksossa tarkemmin työstä sekä lisäksi perheensä arjesta.


Ukkoslohikäärmeen maa – tulossa 24.3.

Kausi 4, 6/10. Kaudella yksi kuulimme elämästä Bhutanista sekä Fidan ja RENEW-järjestön työstä maassa. Tässä jaksossa nykyinen maaohjelmakoordinaattori Riina Happonen kertoo mitä työlle ja maalle nykyisin kuuluu.


Rahaa! Rahaa! Rahaa! – tulossa 7.4.

Kausi 4, 7/10. Fidan Aasian taloussuunnittelija Heidi Kotamäki on viettänyt perheensä kanssa monta vuotta Kaakkois-Aasiassa. Jaksossa kuullaan, miten talousasioiden toimivuus varmistetaan kehitysyhteistyön kontekstissa. Lisäksi tutustutaan siihen kuinka perhe-elämä sujuu kun molemmat vanhemmat työskentelevät vieraassa maassa pyörittäen kolmilapsista perhettä.


TBA – tulossa 21.4.

Kausi 4, 8/10.


TBA – tulossa 5.5.

Kausi 4, 9/10.


TBA – tulossa 19.5.

Kausi 4, 10/10.