Podcastit

Fida Podcast – Kausi 3

Seksuaalikasvatusta itäisessä Afrikassa

Kausi 3, 1/8. Virpi Mesiäislehto toimii Tansaniassa Fidan hankeneuvonantajana ja tutkii sukupuolen, iän ja vammaisuuden vaikutuksia tansanialaisten nuorten seksuaali- ja lisääntymisterveyteen. Tässä mielenkiintoisessa jaksossa kuulet miten syvällä olevia tabuja ja ennakkoluuloja voidaan murtaa.


Arushan arkea

Kausi 3, 2/8. Tansaniassa jo useamman vuoden asuneet Alvar, Linnea ja Ellen Mesiäislehto kertovat, miten koulupäivät Arushassa sujuvat. Kuulemme lasten ystävistä, harrastuksista ja kokemuksistaan itäisessä Afrikassa.


Aasiasta Afrikkaan

Kausi 3, 3/8. Kolmas jakso Afrikan arjesta paneutuu Magdaleena Lehmuskosken kokemuksiin Tansaniasta. Magdaleena on harjoittelussa kuukautisterveyshankkeen parissa. Kuuntele mitä kaikkea harjoittelu on pitänyt sisällään ja minkälaisia havaintoja Magdaleena on tehnyt kuukautisterveydestä Tansaniassa.


Kirkko ja kehitysyhteistyö

Kausi 3, 4/8. Fida tekee kehitysyhteistyötä Tansaniassa paikallisen kirkkokumppanin, FPCT:n kanssa. Kirkkokunta ulottuu joka puolelle maata tavoittaen noin 400 000 jäsentä. Jackson Muna, yksi työn koordinaattoreista kertoo työn historiasta sekä siitä mitä Fidan ja FPCT:n yhteistyö tällä hetkellä on. Jakso on englanniksi.


Vuodet Kongossa

Kausi 3, 5/8. Mirja ja Veikko Reinikainen työskentelivät Kongon demokraattisessa tasavallassa (ent. Zaire) vuosikymmeniä. Työtoverinaan heillä oli rauhannobelisti ja kirurgi Denis Mukwege. Jaksossa Reinikaiset muistelevat vuosiaan ja työtään Kongossa.


Kärsimystä vai toivoa

Kausi 3, 6/8. Fidan Afrikan ja Lähi-idän viestinnän suunnittelija Hannu Happonen on viettänyt lapsuutta Afrikassa, muutti työskentelmään Ugandaan vuonna 1995 ja on edelleen sillä tiellä. Jaksossa tutustutaan Hannun henkilötarinaan, laajasti Fidan itäisen Afrikan työhön sekä kärsimyksen ja toivon suhteeseen.


Työtä vammaissektorilla

Kausi 3, 7/8. Abilis-säätiön ohjelmakoordinaattori Rea Konttinen avaa vammaisten maailmaa ja asemaa niin Suomessa kuin kauempana Kaakkois-Aasiassa. Jaksossa pohditaan sitä mikä tekee vammaisesta vammaisen ja voiko siihen jotenkin vaikuttaa.


Throwback time

Kausi 3, 8/8. Kauden viimeisessä jaksossa Fida Podcastien takana olevat Katja Köykkä ja Ville Saarni palaavat ajassa taaksepäin ja fiilistelevät parhaita muistoja kolmen kauden ajalta.