Nainen poimii vihanneksia.

Keidas keskellä aavikkoa

Keskelle kenialaista erämaata on onnistuttu luomaan keidas. Tutkimustulokset osoittavat, että puhdas vesi ja karuihin olosuhteisiin kehitetyt viljelytavat ovat saaneet siellä aikaan merkittävän muutoksen. Lapset eivät enää kärsi edellisten sukupolvien tavoin nälästä.

Lue lisää

Turvallinen ruoka – elämän edellytys

Turvallisen ruoan ja puhtaan veden saanti on lähde useille ongelmille. Itä-Afrikassa eläneille batwoille metsien siirtyminen muuhun käyttöön laukaisi kurjuuden kierteen. Maatalousvaltaisessa maassa säätilat ja kuivuuskaudet ovat vaihdelleet ennakoimattomasti. Kestävät viljelysmenetelmät ehkäisevät likaisesta ruoasta aiheutuvia ongelmia.

Lue lisää

Fidan tuki muutti vammaisten tyttöjen elämän Kongossa

Kongon demokraattisessa tasavallassa vammaisia lapsia usein hävetään, ja saatetaan pitää jopa kirottuina. Vammaisia lapsia piilotellaan kotona, eivätkä he pääse käymään koulua. Fida kumppaneineen pyrkii vaikuttamaan ihmisten asenteiseen, jotta myös vammaisten lasten oikeudet toteutuvat.

Lue lisää

Oppimiskeskukset tuovat toivoa koronan kurittamassa Myanmarissa

Pitkittynyt koronakriisi on aiheuttanut Myanmarissa humanitaarisen hätätilan. Moni myanmarilainen on menettänyt koronan takia henkensä tai terveytensä ja vielä useampi toimeentulonsa. Yhteiskunnallisten toimijoiden tuella sekä ulkomailta saadulla humanitaarisella avulla on ollut tärkeä rooli yhteisöjen kohdatessa ennalta arvaamattoman pandemian.

Lue lisää

Mahtavaa lapsen oikeuksien päivää!

Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään 20. marraskuuta YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisen (20.11.1989) kunniaksi kaikkialla maailmassa. Päivän tarkoituksena on nostaa esiin lapsen oikeuksien sopimusta ja herättää keskustelua lasten hyvinvoinnista. Alakoululaiset tenttasivat haastattelussa Fidan johtajia lasten oikeuksista. Katso videoilta, kuinka Ruut ja Harri pärjäsivät.

Lue lisää