Mahtavaa lapsen oikeuksien päivää!

Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään 20. marraskuuta YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisen (20.11.1989) kunniaksi kaikkialla maailmassa. Päivän tarkoituksena on nostaa esiin lapsen oikeuksien sopimusta ja herättää keskustelua lasten hyvinvoinnista. Alakoululaiset tenttasivat haastattelussa Fidan johtajia lasten oikeuksista. Katso videoilta, kuinka Ruut ja Harri pärjäsivät.

Lue lisää

Tytöt muuttavat maailmaa – hyvää tyttöjen päivää!  

Tänään 11. lokakuuta vietetään kansainvälistä tyttöjen päivää. Päivän tavoitteena on tukea tyttöjä: muistuttaa heidän oikeuksistaan sekä luoda heille mahdollisuudet elää ilman syrjintää ja väkivaltaa. Me työskentelemme joka päivä sen eteen, että tyttöjen oikeus koulutukseen, terveyteen ja turvalliseen elinympäristöön toteutuu.

Lue lisää
Ryhmä lapsia katsomassa tablettia joka on pöydällä.

Takaisin kouluun? – Kun koulu ei enää alakaan rajoitusten jälkeen

Globaali koulutuskriisi on syventynyt Covid-19-pandemian takia. Jopa 1,5 miljardia lasta on ollut pandemian aikana poissa koulusta. Pitkät koulusulut ovat tuoneet takapakkia oppimiseen. 50 miljoonaa lasta on vaarassa pudota koulusta pysyvästi. YK:n kestävän kehityksen tavoitteen 4 on taata kaikille avoin, tasa-arvoinen ja laadukas koulutus sekä elinikäiset oppimismahdollisuudet vuoteen 2030 mennessä. Miten pääsemme tavoitteeseen haasteista huolimatta? Vastauksia etsittiin yhdessä Fidan, Kirkon Ulkomaanavun, Pelastakaa Lapset ja Planin webinaarissa Takaisin kouluun?  

Lue lisää

Mitä kuuluu kummilapsille Intiassa ja Nepalissa?

Koronatilanne Intiassa ja Nepalissa on edelleen vaikea. Pandemia on tuonut uusia haasteita myös Fidan työhön kummilasten parissa, edellyttäen poikkeuksellisia tukimuotoja, kuten ruoka-apua. Ydintehtävä on edelleen kulkea pitkäjänteisesti yhteisöjen rinnalla.

Lue lisää