Lähetystyö Afrikassa

Suomen helluntaiseurakunnilla on Itäisessä Afrikassa pitkä lähetyshistoria: esimerkiksi Keniassa lähetystyö on alkanut jo vuonna 1949. Fidan kumppanuudet maanosan helluntaikirkkojen kanssa ulottuvatkin jopa vuosikymmenten ajalle. Fidan lähetystyön ohjelma toimii Itä-Afrikassa viidessä maassa.

Kaupungistumisen seurauksena myös lähetystyön painopiste on viime vuosina siirtynyt maaseudulta suurkaupunkeihin. Fidan lähettien roolina on tukea paikallisia kumppanikirkkoja niiden lähetystyössä, raamatunopetuksessa sekä lapsi- ja nuorisotyössä.

Etiopia

Suomalaisella lähetystyöllä on ollut iso merkitys helluntailaisuuden kasvuuEtiopiassa. 

Nykyään Fidan kanssa yhteistyössä toimivien helluntailaisten kumppanikirkkojen jäsenmäärä ylittää uskomattoman 10 miljoonan rajan. 

Lue lisää lähetystöstä Etiopiassa 
 

Kenia

Kenian hengellinen tilanne on kaksijakoinen. Kenian  väestöstä noin 49% on evankelisia kristittyjä. Silti maassa on vielä yli 30 saavuttamatonta ihmisryhmää, joihin kuuluu noin 5,8 miljoonaa ihmistä. Kenian suurin ja yhä nopeimmin kasvava saavuttamaton etninen ryhmä on somalit. 

Lue lisää lähetystyöstä Keniassa 
 

Malawi

Malawi on sisämaavaltio Afrikan kaakkoisosassa, ja se on yksi Afrikan tiheimmin asutuista maista. Malawin noin 20 miljoonasta asukkaasta kristittyjen osuudeksi arvioidaan noin 80 %. Evankelisia uskovia lasketaan olevan noin 17 %. Seurakuntia on runsaasti eri puolilla maata, mutta arviolta noin 10 % maan väestöstä ei ole vielä kuullut evankeliumia.  

Lue lisää lähetystyöstä Malawissa 
 

Tansania

Tansaniassa on suunnilleen 12,5 miljoonaa evankelista uskovaa. Erityisesti maan kolmeen suurimpaan helluntaikirkkoon kuuluvien seurakuntien määrä on viimeisten 20 vuoden aikana lisääntynyt nopeasti – niitä on jo noin 20 000. Tansaniassa suhtaudutaan yleisesti ottaen avoimesti evankeliumin esilletuomiseen. 

Lue lisää lähetystyöstä Tansaniassa 
 

Uganda

Uganda on Fidan pitkäaikainen lähetystyön kumppanuusmaa. Vuonna 1984 perustetun Fidan ugandalaisen kumppaniyhteisön, Pentecostal Churches of Ugandan (PCU), syntyyn vaikuttivat maassa tuolloin toimineet suomalaiset ja norjalaiset pioneerilähetystyöntekijät. Nykyään Ugandan väestöstä noin 83 % on kristittyjä. Suhtautuminen evankelisiin uskoviin on maassa myönteistä. 

Lue lisää lähetystyöstä Ugandassa