Nuori poika istuu penkillä Slovakialaisessa hätämajoituksessa.

Fida laajentaa Ukraina-apuaan 

Fidan hätäapukeräys Ukrainan hyväksi on tuottanut kuukaudessa jo yli 600 000 euroa. Apua on tarjottu kumppanijärjestöjen kautta Ukrainassa, Unkarissa ja Romaniassa. Nyt apu laajenee Slovakiaan.  

Lue lisää
Pieni Abram-vauva äitinsä sylissä

Hätämajoituksen täydellinen asukas 

19-vuotias Irene istui Zahónyn raja-asemalla odottamassa pääsyä eteenpäin. Mielessä myllersi pelko. Pelko siitä, että maailmaan pyrkivä pieni lapsi syntyisi keskellä asemaa. Kolmen päivän ajan Irene odotti äitinsä ja sisaruksiensa kanssa apua. Sitä ennen he olivat odottaneet pitkään Ukrainan puolella, että pääsevät ylittämään rajan. 

Lue lisää
Rikkinäisestä ikkunasta kurkkaa pienen lapsen kasvot

Ukraina-apu alkanut 

Fidan apu on alkanut Ukrainassa sekä Unkarissa. Avun vievät perille kumppanijärjestöt, jotka hätämajoittavat pakolaisia. Fidan työntekijä raportoi, että haavoittuvassa asemassa olevia pakolaisia uhkaa rajaseuduilla muun muassa ihmiskauppa. 

Lue lisää

Oppimiskeskukset tuovat toivoa koronan kurittamassa Myanmarissa

Pitkittynyt koronakriisi on aiheuttanut Myanmarissa humanitaarisen hätätilan. Moni myanmarilainen on menettänyt koronan takia henkensä tai terveytensä ja vielä useampi toimeentulonsa. Yhteiskunnallisten toimijoiden tuella sekä ulkomailta saadulla humanitaarisella avulla on ollut tärkeä rooli yhteisöjen kohdatessa ennalta arvaamattoman pandemian.

Lue lisää