Ajankohtaista

Fida myöntää 15 000 eurolla hätäapua Gazan asukkaille

Kaksi miestä pakkaa pöydällä olevia ruokapaketteja.

Humantaarinen apu ohjataan perille Gazassa toimivan Palestiinan raamattuseuran kautta.

Fida myöntää katastrofikassastaan 15 000 euroa tukea Palestiinan raamattuseuran tekemään avustustyöhön Gazassa.
Fida ja Palestiinan raamattuseura (PBS) tekivät aikoinaan yli kymmenen vuotta yhdessä kehitysyhteistyötä Gazan ja Länsirannan alueilla. Fidan hankkeet loppuivat Suomen valtion kehitysyhteistyöleikkauksiin vuosina 2015-2016.

Gazassa toimiva PBS:n toimipiste avustaa nyt ihmisiä humanitaarisen hätätilan keskellä. Järjestö on tottunut toimimaan haastavissa oloissa. Tämän hetken tilanne on kuitenkin katastrofaalinen, viestittää Palestiinan raamattuseuran johtaja. Järjestön Gazan toimisto tuhoutui ja sen henkilökunta on äärimmäisen paineen alla.
– Tuho Gazassa on totaalista. Gazan kaupunki on raunioina. Jopa satoja tuhansia asukkaita pohjoisesta on joutunut jättämään kotinsa, hän kuvailee.

Gazan kristitystä vähemmistöstä moni on menettänyt kotinsa. Noin tuhannen kristityn yhteisö on asettunut asumaan paikallisten kirkkojen tiloihin. Heillä ei ole mitään paikkaa, minne paeta.

PBS on tehnyt vuosien ajan työtä Gazassa. Nyt sen kriisiaputiimi auttaa kotinsa menettäneitä perheitä, jotka piilottelevat muun muassa paikallisten kirkkojen tiloissa.
– Gazan kristitystä vähemmistöstä moni on menettänyt kotinsa. Noin tuhannen kristityn yhteisö on asettunut asumaan paikallisten kirkkojen tiloihin. Heillä ei ole mitään paikkaa, minne paeta. Eräs majoitusalue sai hiljattain osuman, ja 18 siellä asunutta kuoli.
– Ihmisillä ei ole talvivaatteita, kaupat eivät enää toimi. Ruoka käy jo vähiin, hän luettelee.
– Mutta me autamme. Pyydän muistamaan meitä rukouksin!

Fidan tuella PBS jakaa suojamajoituksessa asuville välttämättömiä perustarvikkeita, kuten ruokaa ja vilttejä.

Kuva (PBS): Avustustiimi pakkaa ruokapaketteja hätämajoituksessa asuville