Muuta yhden lapsen koko maailma - Tule kummiksi!

Suurimmat tarpeet juuri nyt!

Dhakan slummikoulu, Ria A.

Bangladesh: Dhakan slummilapset
Ilmoittaudu kummiksi ›

Burundin lapset

Burundin lapset
Ilmoittaudu kummiksi ›

_MG_8846

Albania: Köyhien kylien lapset
Ilmoittaudu kummiksi ›

Tai valitse muista kummikohteista

Yhteisökummius iEn halua nimettyä kummilasta, vaan toimin kummina kokonaiselle yhteisölle.

Burundin lapsetBurundin lapset, yhteisökummius (alk. 19 €/kk)
eveliina mustonen,masulaIntia: Machilipatnamin koululaisten tuki (alk. 15 €/kk)
Narok,Sami K.Kenia: Maasaitytöt, yhteisökummius (alk. 27 €/kk)
Entiset katulapset Purity ja Peter käyvät nyt koulua Fidan tuella.Kenia: Nairobin katulapset, yhteisökummius (alk. 27 €/kk)
Nepalin lapsetNepalin lapset, yhteisökummius (alk. 15 €/kk)
Pakistanin lapset, yhteisökummius (alk. 27 €/kk)
Tanga vammaiset lapsetTansania: Tangan vammaiset lapset (alk. 15 €/kk)
MHS, tytötThaimaa: Vuoristokylien koululaiset, yhteisökummius (alk. 15 €/kk)
James_ex-lapsisotilas_fbUganda: Entiset lapsisotilaat, yhteisökummius (alk. 27 €/kk)

Oma kummilapsi iHaluan oman kummilapsen.

_MG_8846Albania: Köyhien kylien lapset (alk. 35 €/kk)
AlbaniaAlbania: Turvallisempi lapsuus (alk. 35 €/kk)
Dhakan slummikoulu, Ria A.Bangladesh: Dhakan slummilapset (alk. 35 €/kk)
094Bosnia-Hertsegovina: Banja Lukan ja Prijedorin köyhät lapset (alk. 35 €/kk)
Bosnia (by S.U.)Bosnia-Hertsegovina: Romaniyhteisöjen köyhät lapset (alk. 35 €/kk)
eveliina mustonen,masulaIntia: Machilipatnamin lastenkodin lapset (alk. 35 €/kk)
IMG_1912Intia: Mumbain slummilapset (alk. 35 €/kk)
kamboKambodza: Köyhien kylien lapset (alk. 35 €/kk)
thumbs upKenia: Kakamegan vammaiset lapset (alk. 35 €/kk)
Tansania, S.U.Tansania: Mwanzan haavoittuvat lapset (alk. 35 €/kk)
IMG_0811Tansania: Tangan vammaiset lapset (alk. 35 €/kk)
Lapsia_Thaimaa_sxchuThaimaa: Bangkokin slummilapset (alk. 35 €/kk)
MHS, tytötThaimaa: Vuoristokylien koululaiset, kummilapsi (alk. 35 €/kk)

Kummilapsien tarinoita

tyttöHylätty tyttö sai uuden elämän

14-vuotias Dhanalaksmi on joutunut kokemaan, millaista on elää tyttönä Intiassa. Äitinsä hylkäämäksi joutunut tyttö sai uuden mahdollisuuden kristillisessä lastenkodissa, legendaarisessa ”Hynylässä”.

Dhanalaksmin surulliseen kohtaloon vaikutti se, että hänen äitinsä kuuluu yenadi-heimoon. Etelä-Intiassa elävä alkuperäiskansa on alueen köyhimpiä kansanryhmiä ja etninen syrjintä on yleistä.

Dhanalaksmin isä kuoli tytön ollessa alle kouluikäinen. Isän perhe ja ympärillä oleva yhteisö eivät hyväksyneet yenadi-leskeä keskuuteensa. Niinpä pienen tyttären äiti oli vaikean päätöksen edessä. Hän ratkaisi tilanteen avioitumalla uudelleen. Samalla hän hylkäsi tyttärensä.

Dhanalaksmi sai kodin isänsä veljen perheestä. Äidin lukuisista yrityksistä huolimatta hänen ei ole annettu tavata tytärtään. Äiti kuuluu heimoon, jota ei hyväksytä yhteisön keskuudessa.

Tyttökodilta hyvään koulutukseen

Dhanalaksmin onneksi sedän perhe on pitänyt hänestä hyvää huolta ja antanut hänelle mahdollisuuden koulutukseen. Tyttö pääsi opiskelemaan suomalaisen Aune Hynyn Intian Masulaan vuonna 1969 perustamaan kouluun. Tunnollinen ja ahkera oppilas vastaa kysymyksiin arkana hymyillen.

– Tyttökodilla saan hyvän koulutuksen ja hyvää ruokaa. Minulle opetetaan elämäntaitoja ja saan kuulla Jumalasta. Lempiaineeni ovat englanti ja fysiikka, Dhanalaksmi kertoo.

Hän aikoo tulevaisuudessa sairaanhoitajaksi. Maaseudulta tulevalle hylätylle tytölle se on iso unelma saavutettavaksi.

Lämmin kiitos Dhanalaksmin kummille! Kummina voit tukea Machilipatnamin lastenkoteja ja noin yhdeksänsadan oppilaan koulua vain noin eurolla päivässä.

Ludwin tarvitsee erityistä huolenpitoa

Kenialainen Ludwin on nuoren yksinhuoltajaäidin ainoa lapsi. Seitsemänvuotiaalla tytöllä on synnynnäinen ihon sarvestumissairaus. Siksi hänen ihonsa on kauttaaltaan paksu, haavainen ja kivulias, mikä tekee liikkumisen vaikeaksi. Iho ei kestä auringonvaloa, ja se tulehtuu ja vuotaa helposti.

Joka kuukausi Ludwin matkustaa äitinsä tai isoäitinsä kanssa tapaamaan ihotautien erikoislääkäriä. Hänen ihonsa vaatimat hoidot, voiteet ja injektiot ovat hyvin kalliita. Toisinaan äidillä ei ole varaa hoitoihin ja ne jäävät väliin.

Ludwin on hyvin vakavailmeinen ja surullinen tyttö. Hän katselee ympärilleen suurilla silmillään. Ludwin viettää suurimman osan ajasta yksin pystymättä osallistumaan leikkeihin muiden lasten kanssa. Usein hän istuu sisällä kankaista ja tyynyistä käärimiensä ”nukkien” kanssa. Ludwin hoitaa ”nukkejaan”, keinuttaa niitä sylissään jotta ne kokisivat olevansa turvassa.

Ludwin on aloittanut esikoulun, mutta koska muut lapset syrjivät häntä, hän ei halunnut siellä käydä. Kummihankkeen työntekijät kävivät puhumassa tytön koulutovereiden ja opettajien kanssa, jotta he ymmärtäisivät paremmin tytön tilanteen. Nyt Ludwin onkin päässyt muuttamaan toiseen kouluun, jossa hänet hyväksytään. Ludwinin äidin sekä taloudellisen että henkisen jaksamisen tukeminen on tärkeää.

Kummihanke auttaa perhettä taloudellisissa haasteissa, jotta Ludwin saisi tarvitsemansa hoidot. Ludwinin äidille on annettu pienlainaa, jotta hän voisi ansaita hieman enemmän ja vastata paremmin lapsensa tarpeisiin.

Lämmin kiitos Ludwinin suomalaiselle kummille! Sinäkin voit auttaa Ludwinin kaltaista erityislasta ryhtymällä kummiksi Kenian Kakamegan lapsille.