Hätäapua ukrainalaisille

Ukrainan pitkittynyt kriisitilanne vaikuttaa koko maassa

Lahjoita nyt

Ukrainan pitkittynyt kriisitilanne vaikuttaa koko maassa

Lahjoita nyt

Kriisi Ukrainassa syvenee - sinä voit auttaa

Sodan eturintaman lähellä, eletään juuri nyt pommitusten, ilmahälytysten ja syvenevän epätoivon keskellä. 14 miljoonaa ihmistä on humanitaarisen avun tarpeessa.  Fida toimittaa apua ukrainalaisille hädän keskellä. Kiovasta käsin koordinoitu työ mahdollistaa esimerkiksi lapsille työkaluja traumaattisten kokemusten käsittelyyn.

Sota on aiheuttanut humanitaarisen hätätilan, jonka vaikutukset näkyvät kaikkialla maailmassa.  Miljoonat ihmiset ovat paenneet maasta ja yli 4 miljoonaa elää sotapakolaisena Ukrainassa. Sähkön puute  ja lääkintäpalveluiden poissaolo vaikuttavat laajasti myös Länsi-Ukrainassa alueilla, joissa varsinaisia sototoimia ei ole ollut. Kaikkein haavoittumassa asemassa ovat kuitenkin ne äidit ja lapset, jotka joutuvat elämään hätämajoituksessa pitkän aikaa. Sota uhkaa lasten mielenterveyttä.

Elämä ei pysähdy sodassa. Tavallisetkin arjen haasteet ovat silloin olemassa. Lapset ovat jatkuvasti sairaana ja totut siihen, että koko ajan on vain vaikeaa, kertoo Galina, kahden lapsen yksinhuoltaja.

Tarvitsemme samanlaisia lähimmäisistä välittäviä lahjoittajia kuin sinä tukemaan Galinaa ja muita äitejä saamaan perheelleen elintärkeää apua. Lahjoita nyt ja anna ukrainalaisäideille mahdollisuus turvata lasten arkea.

Ukrainassa on käynnissä pidempiaikainen avustushanke yhdessä Hungarian Baptist Aid -järjestön kanssa Taka-Karpaateilla. Toinen pidempiaikainen yhteistyö suuntautuu Itä-Ukrainaan yhdessä Ukrainan helluntailiikkeen avustusjärjestö Kindnessin kanssa. Lisäksi Fidalla on käynnissä Ukrainassa useita pienempiä, paikallisten seurakuntien kautta tapahtuvia avustusprojekteja. Apua on toimitettu myös pakolaisille Unkariin, Slovakiaan ja Moldovaan. Hätäapu sisältää esimerkiksi ruokaa, suojaa, lämmikettä ja hygieniatarvikkeita.

Lahjoita ja auta!

Anna lahja Fidan Ukrainan hätäapuun. Kiitos lahjastasi!


Hätäapua ukrainalaisille

Pieni 7-vuotias ukrainalaispoika ottaa kynän ja paperia. Valkoiselle arkille piirtyy sota. Lapsi on nähnyt tätinsä palavan ohjuksen iskiessä kotitaloon. Verkkokalvoille piirtyneet tapahtumat siirtyvät paperille väriliiduilla kerta toisensa jälkeen.

Muita tapoja lahjoittaa Ukrainaan

MobilePay

Lahjoita haluamasi summa Ukraina-apuun numeroon 46003

Tilisiirto

Ukraina-apu:
Fida International ry
IBAN-tilinumero: FI41 228 718 0000 5256
Viitenumero: 570077

Tekstiviesti

Lahjoita 10 euroa tekstaamalla FIDA10 numeroon 16155

Avuntarve jatkuu vielä pitkään. Kumppanimme ovat paikalla ja auttavat.  – Fidan humanitaarisen avun päällikkö Maija Saarni

Näin Fida auttaa Ukrainassa

Miten Fida auttaa juuri nyt Ukrainassa? Mitä varoilla on tehty kuluneen vuoden aikana? Kokosimme tähän juttuun kaikki vuonna 2023 käynnissä olleet projektit.

Lue lisää 
 

Fida laajentaa työtä Ukrainassa

Tärkeintä nyt on auttaa ukrainalaisia rakentamaan elämänsä uudelleen. Siihen tarvitaan rahallisen tuen lisäksi psyykkistä apua. Työ suuntautuu jatkossa enemmän mm. pommitettuihin kaupunkeihin.

Haluamme olla auttamassa siellä, missä ihmisten elinmahdollisuuksia särjetään ja levitetään kauhua, kertoo Sakari Koivula.

Lue lisää