Hätäapua ukrainalaisille

Ukrainan pitkittynyt kriisitilanne vaikuttaa koko maassa

Ukrainan pitkittynyt kriisitilanne vaikuttaa koko maassa

Vuosi Ukrainan sotaa - apua tarvitaan edelleen

Fida toimittaa humanitaarista hätäapua Ukrainaan ja sen naapurimaihin.

Sota on aiheuttanut humanitaarisen hätätilan, jonka vaikutukset näkyvät kaikkialla maailmassa. Miljoonat ukrainalaiset ovat paenneet maasta.  Maan sisällä on myös miljoonia pakolaisia. Sähkön puute, talvi ja lääkintäpalveluiden poissaolo vaikuttavat laajasti myös Länsi-Ukrainassa alueilla, joissa varsinaisia sototoimia ei ole ollut. Kaikkein haavoittumassa asemassa ovat kuitenkin ne äidit ja lapset, jotka joutuvat elämään hätämajoituksessa pitkän aikaa.

”Avuntarve jatkuu vielä pitkään. Kumppanimme ovat paikalla ja auttavat. ” – Fidan humanitaarisen avun päällikkö Maija Saarni

Fida toimittaa hätäapua Ukrainaan. Lisäksi apua toimitetaan pakolaisille Unkariin, Slovakiaan ja Moldovaan. Keräyksen tuella hankintaan esimerkiksi ruokaa, suojaa, lämmikettä ja hygieniatarvikkeita tarvitseville. Sota aiheuttaa pitkäkestoiset traumat erityisesti lapsille. Siksi keräyksen tuella järjestetään myös psykososiaalista tukea toipumiseen. Fidalla on useita yhteistyökumppanien kanssa Ukrainassa ja sen naapurimaissa käynnissä on laajempi, pidempiaikainen avustushanke sekä useita pienempiä, paikallisten seurakuntien kautta tapahtuvia avustusprojekteja. 

Lahjoita ja auta!

Anna lahja Fidan Ukrainan hätäapuun. Kiitos lahjastasi!


Hätäapua ukrainalaisille

Muita tapoja lahjoittaa

MobilePay

Lahjoita haluamasi summa Ukraina-apuun numeroon 46003

Tilisiirto

Ukraina-apu:
Fida International ry
IBAN-tilinumero: FI41 228 718 0000 5256
Viitenumero: 570077

Tekstiviesti

Lahjoita 10 euroa tekstaamalla FIDA10 numeroon 16155

Vuosi Ukrainan sotaa

Pitkittynyt kriisitilanne vaikuttaa koko maassa. Maan sisäisten pakolaisten määrä on valtava ja miljoonat ukrainalaiset ovat paenneet maan rajojen ulkopuolelle. Ne, jotka ovat jääneet maahan, ovat esimerkiksi ilman kunnollista terveydenhuoltoa. Alueilla, joilla ei ole ollut sotilaallisia yhteenottoja, on tilanne monin tavoin haastava.

Lue lisää 
 

MITÄ APUSI SAA AIKAAN?

Ukrainaa kohdannut tragedia on yksi Fidan historian suurimmista avustusoperaatioista. Suomalaiset ovat lahjoittaneet Fidan kautta avustustyöhön jo miljoona euroa. Ukrainan sodan keskellä elävien ja sitä paenneiden hätä on edelleen suuri.

Kokosimme yhteen tiedot siitä, mihin apua on jo ohjattu tähän mennessä.

Lue lisää