Fida – uskollinen ja luotettava

SONY DSC

Fida International ry on vuonna 1927 perustettu Suomen helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö. Sen toiminta perustuu kokonaisvaltaiseen ihmiskäsitykseen ja kristillisiin arvoihin yhteistyössä paikallisten kumppaneiden kanssa.

Fidan ja helluntaiseurakuntien noin 200 lähetettyä työntekijää palvelivat 40 maassa vuonna 2016. Lisäksi satoja nuoria ja aikuisia on vuosittain liikkeellä lyhytaikaisissa tehtävissä.

Lähetystyöntekijät perustavat paikallisten kumppanien kanssa seurakuntia ja toimivat myös koulutus- ja muissa tehtävissä.

Noin 40 henkilöä työskentelee kehitysyhteistyössä tai humanitaarisen avustustyön parissa. Lisäksi Fida työllistää ulkomailla yli 350 paikallista ihmistä. Yhteistyömaita oli 48 (2016).

Fidalla on 17 maata käsittävä kehitysyhteistyöohjelma (2017, vuonna 2016 maita 24), jota koskee kumppanuussopimus Suomen ulkoasiainministeriön kanssa. Ulkoministeriön kehitysyhteistyötukea Fida onkin saanut ensimmäisten joukossa vuodesta 1974.

Järjestö omistaa 26 myymälää kattavan hyväntekeväisyysmyymäläketjun. Fida secondhand -myymälöiden tuotot käytetään maailman kärsivien ihmisten auttamiseen. Fidan kummilapsityötä tehdään 14 maassa 27 kohteessa.

Järjestö on ammattimainen humanitaarisen avun antaja. Ulkoministeriön tuen lisäksi Fidalla on sopimus Euroopan komission humanitaarisen avun osasto ECHO:n kanssa.

Fida noudattaa kansainvälisiä humanitaarisen avunannon periaatteita. Avun perillemenosta huolehtii ammattitaitoinen henkilöstö, joka asuu ja työskentelee kohdemaissa pysyvästi.

Fida tekee työtään kumppanuudessa pääosin helluntaikirkkokuntien ja kansalaisyhteiskunnan toimijoiden kanssa, jotka tuntevat paikallisen kulttuurin ja olosuhteet. Järjestön periaatteena on vahvistaa kumppaneita toimimaan omien yhteisöjensä parhaaksi.

Ole hyvä, tästä voit lukea vuoden 2016 vuosikertomuksemme.