Blogi

Tarina sinapinsiemenestä

Sinapinsiemen on pieni, mutta siitä kasvaa suuri kasvi, joka tuottaa hyvää hedelmää

Näprään usein Raamattuni välissä olevaa minigrip-pussukkaa, jonka olen täyttänyt pienen pienillä sinapinsiemenillä.

Usein sinapinsiemenestä tulee mieleen Raamatusta löytyvä vertaus: ”jos teillä olisi uskoa edes sinapinsiemenen verran, niin…”

Tänään joku siivoaa vaatekaapin ja tuo ylijäämät lahjoituspisteeseen. Joku käsittelee lahjoitetun vaatteen ja lähettää sen myymälään. Joku hinnoittelee sen, joku myy sen.

Sinapinsiemen on siemenistä pienimpiä, joten siihen luulisi olevan helppo vedota. Varsinkin niissä hetkissä, kun elämäntilanteet todella näyttävät ja tuntuvat siltä, että omat voimavarat eivät enää riitä kaiken rohkeuden ja omavaraisen puhkumisen jälkeen.

Lapsenmielisesti haluaisi kuitenkin antaa loppuun palaneista itseensä uskomisen rippeistä edes sen pikkuruisen siemenen verran uskoa.

Mutta itse asiassa juuri silloin, kun uskon itseensä luovuttaa, alkaa tapahtua ihmeitä.

Ihminen on itsepäinen. Varsinkin suomalainen, joka haluaisi tehdä kaiken DIY-menetelmällä. Kyllä minä osaan ja kyllä minä pärjään, ihan itse saan asiat hoidettua, mieluummin teen itse kuin pyydän apua.

Tänään kuitenkin mietin sitä kauneutta, kun Jumala loi ihmiset toistensa avuksi. On varmasti Hänen tahtonsa, että teemme yhteistyötä selvitäksemme ja rakentaaksemme jotain kaunista. Senhän me näemme heti Raamatun ensi lehdiltä.

Tänään mietin myös oman työni kauneutta.

Kerran eräs mies sai Jumalalta näyn siitä, kuinka voisi auttaa ihmisiä selviytymään ja rakentaa maailmalle jotain kaunista. Hän ymmärsi, ettei pärjää yksin, vaan kokosi tiimin.

Hänellä oli pienen siemenen verran oikeaa, Jumalalle luovutettua uskoa – ja hän sai alkaa nähdä ihmeitä.

Tänään tämä sama joukko, ehkä osittain uudistunut, tuo omalla panoksellaan pienen siemenen samaan näkyyn auttaakseen ihmisiä selviytymään ja rakentaakseen jotain kaunista.

Tänään joku siivoaa vaatekaapin ja tuo ylijäämät lahjoituspisteeseen. Joku käsittelee lahjoitetun vaatteen ja lähettää sen myymälään. Joku hinnoittelee sen, joku myy sen.

Joku istuu toimiston tuolilla luomassa exceleitä – ja joku luo mainoksia. Joku korjaa tietokoneita, ja joku keittää kahvia. Joku ajaa autoa, ja joku kantaa lahjoitettuja huonekaluja.

Joku lahjoittaa kummilapselle koulutarvikkeita, joku opettaa tätä lasta lukemaan. Joku kaivaa kaivoa kuivassa kylässä, joku pelastaa nälänhädässä olevan ihmishengen.

Joku lämmittää lähimmäisensä talon polttopuilla, ja joku lämmittää pientä lasta uudella huovalla.

Joku toteuttaa sen, että luet tämän tarinan tällä hetkellä. Joku kirjoittaa jo seuraavaa tarinaa. Joku johtaa tätä koko toimintaa, ja on joku, joka rukoilee koko tämän armeijan puolesta.

Tänäänkin pienestä siemenestä itänyt taimi nousee maasta, kasvaa kaikista puutarhan kasveista suurimmaksi ja tekee niin suuria oksia, että sen hedelmä kasvaa ihmisten parhaaksi ja jotain kaunista luoden.

Kiitos kun olet mukana!