Blogi

Jaksatko vielä välittää?

Fida blogi_Eväät elämään_Jaksatko vielä välittää

Pelastakaa Lapset -järjestön tuoreen raportin mukaan ainakin 357 miljoonaa lasta elää konfliktialueilla eri puolilla maailmaa. Konflikteissa kärsivien lasten määrä on kahdessa vuosikymmenessä lähes tuplaantunut.

Uutta on räikeä piittaamattomuus lasten kärsimyksestä: koulujen ja sairaaloiden pommittaminen, näännytystaktiikka ja humanitaarisen avustustyön estäminen. Syyria on kolkko esimerkki kasvottomasta tappamisesta.

Ihmisen raadollisuus ja maailman pahuus väsyttävät.

Tuntuuko sinusta joskus siltä, että tätä ei enää jaksa ajatella? Ei enää yhtään kuvaa rauniotaloista, itkevistä lapsista ja pelon halvaannuttamista ihmisistä. Mieluummin televisio, silmät ja korvat kiinni.

Minusta tuntuu.

Ihmisen raadollisuus ja maailman pahuus väsyttävät. Kukaan meistä ei voi kantaa sydämellään kaikkea maailman kärsimystä. Sitä paitsi ihan keskivertoelämässäkin riittää ongelmia ratkottaviksi.

Esitän kuitenkin yhden pyynnön: varjele itsesi kyynisyydeltä ja toivottomuudelta.

Kyynikko ajattelee kylmästi, välinpitämättömästi ja jopa ivallisesti: ei kannata, auttamisella ei ole mitään merkitystä, apu menee vääriin taskuihin eikä mikään kuitenkaan muutu. Toivoton ihminen taas velloo niin syvällä ahdistuksen aallokossa, ettei epätoivoltaan ole toimintakykyinen.

Jos mekin kyynistymme ja luovutamme, niin minkä varassa konfliktialueiden lapset enää jaksavat elää – he, joille painajainen on totta joka päivä? Jos hyvyys ja hyvän tekeminen menettävät merkityksensä, niin onko ihminen enää ihminen?

Me fidalaiset unelmoimme maailmasta, jossa toivo ja tulevaisuus kuuluvat jokaiselle ihmiselle. Sydämiimme on piirtynyt tätäkin isompi kuva: uskomme, että Jumala rakastaa tätä maailmaa ja on niiden puolella, joilla ei inhimillisesti ajateltuna ole mitään toivoa.

Tänä keväänä kampanjoimme Irakin ja Kongon konfliktialueilla elävien lasten puolesta. Muista, että juuri sinä voit tehdä toivosta totta!
>> Lue lisää ja lahjoita