EVÄÄT ELÄMÄÄN 2020

Tervetuloa mukaan ihmeidentekijöiden joukkoon

Burundin alkuperäiskansoihin kuuluvan batwa-heimon ahdinko on sanoinkuvaamatonta.

Perinteinen metsästäjä-keräilijäheimo on menettänyt elämäntapansa, sillä metsien tuhoutumisen vuoksi saaliit ovat kadonneet. Batwat alkoivat valmistaa saviruukkuja, mutta myöskään niiden valmistus ei enää tuo elantoa.

Batwat syövät yleensä vain kerran päivässä – jos ovat onnekkaita. On kuitenkin yleistä, että he saavat aterian vain 2–3 päivän välein.

Batwoilla ei ole varaa hankkia 0,50 euroa maksavaa henkilöllisyystodistusta, jota ilman terveydenhuollon piiriin pääseminen ja maan omistaminen on mahdotonta. He kärsivät äärimmäisen köyhyyden lisäksi syrjinnästä, sillä heitä pidetään muita alempiarvoisina. Kouluun pääseminen on useimmille batwalapsille mahdotonta.

Fidan ja helluntaiseurakuntien yhteinen Eväät elämään -kampanja keskittyy tänä vuonna osoittamaan lähimmäisenrakkautta Burundin köyhimmille. Autamme batwoja elinkeinojen hankkimisessa ja ruoantuotannon parantamisessa sekä autamme heitä pääsemään koulutuksen ja terveydenhuollon piiriin.

He ovat yhtä arvokkaita kuin mekin, ja siksi teemme työtä sen eteen, että myös heidän ihmisarvonsa tunnustettaisiin ja heidätkin hyväksyttäisiin osaksi yhteiskuntaa.

Ilmoita seurakuntasi ihmeidentekijöiden joukkoon!

Tehdäksemme Eväät elämään -kampanjaan osallistumisen seurakunnille mahdollisimman helpoksi, tarjoamme valmiit materiaalit kampanjan toteuttamiseksi. Edellisten vuosien tapaan tarjoamme keräyksen avuksi lippaat, liivit, esitteen, julisteen ja sähköisen materiaalipankin.

Eväät elämään -keräyksen toteuttamiseen on monia hienoja tapoja, kuten hyväntekeväisyyskonsertin tai lähetyslounaan järjestäminen. Myös kolehdin kerääminen seurakunnassa on upea tapa tukea kampanjaa.

Varsinaiset lipaskeräyspäivät ovat 4.-17.5.2020, mutta keräyksen voi toteuttaa myös muuna sopivana ajankohtana.

Ilmoita seurakuntasi mukaan kampanjaan jo tänään!

Ilmoittaudu 
 

Materiaalipankki

Eväät elämään -kampanjan materiaalit ovat jälleen tänä vuonna saatavilla ladattavassa muodossa. Kampanjamateriaaleihin kuuluu muun muassa videoita, PowerPoint-esityksiä ja tapahtumamateriaaleja.

Seuraa sivua, sillä se päivittyy kampanja lähestyessä.

Materiaaleihin