EVÄÄT ELÄMÄÄN

Muutetaan kipu voimaksi, auta!

LAHJOITA!

Muutetaan kipu voimaksi, auta!

LAHJOITA!

Auta, jotta kipu voi muuttua voimaksi 

Seksuaalista väkivaltaa käytetään sodankäynnin välineenä kaikkialla. Konfliktien keskellä naiset joutuvat kohtaamaan silmitöntä väkivaltaa, joka rikkoo niin ihmissuhteet, mielen kuin kehonkin. Tuhannet naiset eri puolilla maailmaa – ihan lähellämme Ukrainassakin – elävät pelossa. 

Kongon demokraattisessa tasavallassa vuosikymmeniä jatkuneessa konfliktissa arviolta 48 naista raiskataan joka tunti. Todellista määrää on vaikea sanoa, sillä kaikkia ei tilastoida. Niin lapset kuin aikuisetkin ovat vaarassa joutua seksuaalisen väkivallan uhreiksi. Se tuhoaa niin naiset, perheet kuin kokonaiset yhteisötkin. Seksuaalisen väkivallan uhrin matka selviytyjäksi on pitkä. 

Tämä ei ole vain humanitaarinen kriisi. Tämä on todellinen ihmisyytemme kriisi. Yhteinen vastuumme on auttaa näitä selviytyjiä, joilta on evätty heidän tarvitsemansa suojelu.

– rauhannobelisti Denis Mukwege, Kongon demokraattinen tasavalta 

Sirpaleista on rakennettava elämä uudelleen. Kivusta voi tulla voima.

Lahjoittamalla Eväät elämään -kampanjaan tuet muun muassa kongolaisten naisten tukiryhmiä, jotka auttavat heitä muuttamaan kipeät kokemuksensa voimaksi ja rakentamaan tulevaisuutta.  

Ole ihmeidentekijä! Lahjoita tai järjestä keräystempaus! 


Auta raiskauksen rikkomia Kongon konfliktialueilla

Muita tapoja auttaa

MobilePay

Lahjoita haluamasi summa numeroon 76551

Tee tilisiirto

Fida International ry
IBAN-tilinumero: FI41 228 718 0000 5256
Viitenumero: 558002

Lähetä tekstiviesti

Lahjoita 20 euroa tekstaamalla FIDA20 numeroon 16155

Tutustu kampanjaan

Aina, kun tulee pimeää ja tulee, pelkään miesten palaavan. Muistot hyökkäyksestä tulevat mieleeni uudelleen. – Justine, selviytyjä, jonka kotiin tunkeuduttiin

Sirpaleiksi revitty

Seksuaalisen väkivallan, kuten raiskauksien, alistavuus ja väkivaltaisuus aiheuttavat kauaskantoiset seuraukset uhrille: särkynyt mieli, rikottu keho, raiskauksesta alkunsa saanut raskaus. 

Lue lisää 
 

Kivusta voimaksi

Raiskauksen uhrin on rakennettava elämän peruspilarit usein uudelleen itseluottamuksesta alkaen. Kyse on elämänpituisesta prosessista, jossa sirpaleet kootaan yhteen ja kasataan kokoon. Uhreja autetaan kulkemaan kohti selviytymistä, ja he saavat tukea ja työkaluja siihen, että voivat rakentaa elämäänsä uudelleen arjessa.

Lue lisää 
 

Naisina emme tienneet, että olemme arvokkaita ja voisimme olla hyödyksi toisille naisille, koska kokemamme seksuaalinen väkivalta erotti meidät muista naisista. – Binti, selviytyjä

Seksuaalinen väkivalta sodassa 

Seksuaalista väkivaltaa käytetään sodankäynnissä ihmisten ja yhteisöiden pelottelemiseen, alistamiseen ja tuhoamiseen. Humanitaaristen kriisien keskellä elävistä naisista arviolta 70 % on kokenut seksuaalista väkivaltaa.

Lue lisää 
 

Koko yhteisö menee rikki

Seksuaalisen väkivallan uhrin paluu takaisin arkeen ja omaan yhteisöön on vaikea. Kongon demokraattisessa tasavallassa arviolta yli puolet uhreista ei koskaan enää palaa kotiin häpeän ja hylkäämisen vuoksi. 

Lue lisää 
 

Olen kuusitoista vuotta ja olen raskaana. Jeanette, selviytyjä

Äiti tahtomattaan

  • Pelkästään yhden kylän alueella alaikäisten raiskauksesta seuranneita raskauksia on raportoitu satoja. Luku on vajavainen, sillä suurin osa jää raportoimatta.
  • Sekä raiskaus että raskaus vaikuttavat psyykkiseen, fyysiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin.
  • Hyvin usein raiskauksen takia raskaaksi tullut nuori joutuu pakenemaan kotikylästään.
  • Kasvuiässä olevan nuoren naisen väkivallalla runneltu keho joutuu raskauden takia koville ja se on aina riski.
  • Teiniäidin koulunkäynti katkeaa raskauden myötä.
 

Näin tukesi auttaa

Näin tukesi auttaa Kongon konfliktialueilla 

  • Teiniäidin 3 kerran tukiryhmä 20 € 
  • Vammaisen lapsen koulupuku ja ensimmäiset koulutarvikkeet 50 €  
  • Puolen vuoden tukiryhmä väkivallasta selvinneelle naiselle 80 €  
  • Peace club -ohjaajan opas ja koulutus 5:lle opettajalle 100 € 
  • Tukiryhmätyön koulutus 5:lle ohjaajalle 150 € 
 

Tule mukaan!

Ilmoita seurakuntasi ihmeidentekijöiden joukkoon!

Lipaskeräysviikot, tempaukset ja monta muuta mielenkiintoista juttua toukokuussa 2024!  Eväät elämään -keräyksen ei tarvitse olla vain lipaskeräys. Konsertti, brunssi tai kahvitus,  auton ikkunoiden pesu, pyörän huolto tai  lähetyslounas ovat hienoja vaihtoehtoja. Vain mielikuvitus on rajana! Myös kolehdin kerääminen on upea tapa tukea kampanjaa.

Tarjoamme jälleen keräyksen avuksi lippaat, liivit, esitteet, julisteet, kampanjavideot ja sähköisen materiaalipankin. Ilmoita seurakuntasi mukaan kampanjaan jo tänään!

Ilmoittaudu 
 

Materiaalipankki

Eväät elämään -kampanjan materiaalit ovat jälleen tänä vuonna saatavilla ladattavassa muodossa. Kampanjamateriaaleihin kuuluu muun muassa videoita, PowerPoint-esityksiä ja tapahtumamateriaaleja.

Materiaalit päivittyvät kampanjan edetessä! Seuraathan tarkasti.

 

Perusta oma keräyslipas

Voit myös perustaa oman virtuaalisen keräyslippaan joko yksityishenkilönä tai seurakuntana. Se on helppoa ja vaivatonta! Kun olet perustanut lippaan, voit jakaa sitä muille ja seurata, miten summa kasvaa.

Perusta keräyslipas