EVÄÄT ELÄMÄÄN 2020

Auta Burundin köyhimpiä saamaan jokapäiväinen leipänsä 

Burundissa elävän batwa-heimon ahdinko on sanoinkuvaamatonta. He kärsivät äärimmäisen köyhyyden lisäksi sydäntä särkevästä syrjinnästä.  

Moni köyhimmistä perheistä syö vain kerran päivässä – jos on onnekas. On kuitenkin yleistä, että he saavat aterian vain 2-3 päivän välein.

”Olen surullinen ja häpeissäni, kun minulla ei ole antaa lapsilleni mitään syötävää. Olen murheissani, sillä imetän, mutten saa tarpeeksi ravintoa itselleni. Lapseni ei saa maidostani tarpeeksi ravintoaineita,” kertoo Antoinette, viiden lapsen äiti.

Tukemalla Eväät elämään -kampanjaa autat batwoja elannon hankkimisessa ja toteutat lasten haaveen koulutielle pääsystä. 

Ole ihmeidentekijä! Lahjoita tai järjestä keräystempaus. 

Auta Burundin köyhimpiä - Lahjoita

Tutustu kampanjaan

Syrjinnän ja köyhyyden kierteessä

Burundissa elävän batwa-heimon parissa näkee, mitä köyhyys todella on.

Nälkä on jokapäiväinen vieras. Sairastuessa on vain toivottava parasta, sillä lääkäriin pääseminen on mahdotonta. Myös koulutielle pääsy on vain kaukainen haave. 

Lue lisää 
 

3 päivää seuraavaan ateriaan 

Miltä tuntuisi tietää, että seuraavaa ateriaa voi joutua odottamaan jopa kolme päivää?  

Moni batwa-äiti tietää. He tietävät myös miltä tuntuu, kun lapset lakkaavat hymyilemästä ja muuttuvat apaattisiksi, koska heidän on nälkä.  

Lue lisää 
 

Näin tukesi auttaa Burundissa 

Sinä voit auttaa, että yhä useampi batwa-äiti pystyy tarjoamaan lapsilleen ruokaaTukesi avulla yhä useamman perheen pihalla kuopsuttelee kanoja, ja maapalstalla kasvaa kassavaa ja muita vihanneksia. Lasten kaukainen haave toteutuu tuellasi – he pääsevät kouluun. 

Lue lisää 
 

Tule mukaan!

Ilmoita seurakuntasi ihmeidentekijöiden joukkoon!

HUOM! Eväät elämään -kampanjan perinteiset lipaskeräysviikot on siirretty koronaviruspandemian vuoksi toukokuulta elokuulle. Lipaskeräysviikot ovat 17.−30.8.2020. Keräyksen voi toteuttaa syksyllä myös muuna ajankohtana, kuitenkin viimeistään lokakuun aikana.

Eväät elämään -keräyksen toteuttamiseen on lipaskeräyksen lisäksi monia muitakin hienoja tapoja, kuten hyväntekeväisyyskonsertin, Eväät elämään -brunssin, kahvituksen tai lähetyslounaan järjestäminen. Myös kolehdin kerääminen on upea tapa tukea kampanjaa. Suuri kiitos kaikille keräystempauksia jo järjestäneille! Pyydämme kuitenkin siirtämään myös kaikki keväälle suunnitellut Eväät elämään -tapahtumat ja -keräystempaukset koronaviruspandemian vuoksi syksyyn elo-lokakuun ajalle.

Edellisten vuosien tapaan tarjoamme keräyksen avuksi lippaat, liivit, esitteet, julisteet, kampanjavideot ja sähköisen materiaalipankin. Luvassa on jälleen näyttävä kampanja, jonka yksityiskohdista kerromme lisää myöhemmin.

Ilmoita seurakuntasi mukaan kampanjaan jo tänään!

Ilmoittaudu 
 

Materiaalipankki

Eväät elämään -kampanjan materiaalit ovat jälleen tänä vuonna saatavilla ladattavassa muodossa. Kampanjamateriaaleihin kuuluu muun muassa videoita, PowerPoint-esityksiä ja tapahtumamateriaaleja.

Seuraa sivua, sillä se päivittyy kampanja lähestyessä.

Materiaaleihin