EVÄÄT ELÄMÄÄN: USKO, TOIVO, RAKASTA

LAHJOITA LAPSILLE KONGON KONFLIKTIALUEILLA

Järjestä keräys

Ilmoittaudu tästä

Lahjoita keräykseen

Auta lapsia nyt

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa

Auta lapsia Kongon konfliktialueilla!

Kongossa asuvan 15-vuotiaan tytön suurin toive on, että hän saisi jostain palan saippuaa pestäkseen vauvansa. Poikavauva syntyi joukkoraiskauksen seurauksena.

Kongolainen 6-vuotias tyttö saapui päivittäin koulusta kotiin surullisena. Häntä kiusattiin koulussa surkastuneiden käsiensä vuoksi. Hän ei löytänyt ketään auttamaan häntä koulun wc:ssä käymisessä.

Vammaiset ja vammautuneet lapset kärsivät Kongossa kaksin verroin – sekä vuosikymmeniä kestäneestä sissisodasta että sydäntä särkevästä syrjinnästä. Vammansa vuoksi he ovat konfliktitilanteen keskellä kaikkein haavoittuvimmassa asemassa.

Sodankäynnin välineenä käytettävät raiskaukset ovat kohdistuneet viime vuosina yhä useammin myös lapsiin.

Tukemalla Eväät elämään -kampanjaamme autat Kongon kriisin keskellä eläviä vammaisia ja sodan vammauttamia lapsia pääsemään kouluun.

Ole ihmeidentekijä! Lahjoita tai järjestä keräystempaus!

Eväät elämään -näkyy katukuvassa 6.−19.5.2019, kun lipaskerääjät jalkautuvat kaduille ja kauppakeskuksiin.

Teemme kampanjassa yhteistyötä Ida Elinan kanssa! Luvassa on muun muassa musiikkivideo ja konsertti äitienpäivänä Helsingissä.

Tutustu keräyskohteeseen

Kongo – painajaismainen paikka

Koska Kongon kriisi on kestänyt vuosikymmeniä, kriisiä kutsutaan unohdetuksi humanitääriseksi katastrofiksi. Eniten konfliktista kärsivät lapset: väkivaltaa paenneista yli puolet on lapsia ja nuoria.

Kongon konfliktin julmia tunnuspiirteitä ovat seksuaalinen väkivalta ja lapsisotilaiden rekrytointi. Tuhansia lapsia on pakotettu mukaan aseellisiin joukkoihin, ja päivittäin raiskataan yli 1100 naista ja tyttöä.

 

Vammaiset kärsivät kaksin verroin

Vammaiset lapset kokevat Kongossa lähes neljä kertaa enemmän väkivaltaa ja syrjintää kuin muut lapset. Vammaiset myös elävät köyhyydessä lähes puolet todennäköisemmin kuin muut.

Konfliktitilanteet myös lisäävät vammautuneiden lasten määrää: Jokaista sodassa kuollutta lasta kohden vammautuu kolme lasta. Vain hyvin harva vammainen lapsi pääsee Kongossa kouluun.

 

Miten Fida auttaa Kongossa?

Fida on ainut suomalainen lähetysjärjestö, joka pystyy edelleen tekemään työtä konfliktien runtelemassa Kongossa. Fida on tukenut lapsia erityisesti Pohjois-Kivun alueella, johon konflikti on vaikuttanut syvästi.

Lapsille on rakennettu kaksi toimintakeskusta, joissa tuetaan lasten psykososiaalista hyvinvointia. Seuraavan kolmen vuoden ajan keskitymme Kongossa lasten oikeuteen käydä koulua.

 

Kampanjan materiaalit

Eväät elämään -kampanjan seurakunta- ja tiedotusmateriaalit löytyvät täältä.

Materiaaleihin