Ryhmä iloisia lapsia juoksee ovesta sisään.

Romanilasten koulunkäynti avaa uusia mahdollisuuksia

Länsi-Balkanilla sijaitseva Bosnia-Hertsegovina
on yksi Euroopan köyhimpiä maita. Maan suurin vähemmistö, romanit, elävät vaikeissa olosuhteissa. Monelle perheelle ainoa tulonlähde on kierrätettävän materiaalin kerääminen ja myyminen. Fida rakentaa lapsille parempaa tulevaisuutta yhdessä paikallisen seurakunnan ja kummien kanssa.

Lue lisää
Kuvassa Klaus ja Satu Korhonen romanialaisten lasten kanssa, kaikki katsovat kameraan, taustalla lunta.

Klaus ja Satu Korhonen vievät evankeliumia ja apua Euroopan köyhimmille

Pastori ja helluntailiikkeen vaikuttaja Klaus Korhosen vieraillessa Fidan Lähetyssydän-radio-ohjelmassa saimme kuulla hänen ajatuksiaan Romaniasta ja sen kansasta. Erityisesti Romanian romanit ovat Klausille ja hänen vaimolleen Sadulle rakkaita. Korhoset ovat käyneet Romaniassa jo kymmenisen vuotta viemässä apua ja toivoa Euroopan köyhimmille.

Lue lisää
Hymyilevä pariskunta seisovat kivisen muurin edessä

Toivon kipinöitä sytyttäen – Lähetystyö romanivähemmistön parissa on Harjukoskien sydämen kutsumus

Kun Anne ja Janne Harjukosken kanssa keskustelee, huomaa heidän ymmärtävän toisiaan välillä jo puolesta sanasta tai pelkästä katseesta. Tämä on pitkälti 24-vuotisen avioliiton mukanaan tuomaa yhteisymmärrystä, mutta varmasti osansa on myös sillä, että heidän yhteistyönsä alkoi jo ennen seurustelua. Yhteinen kutsumus on vienyt pariskunnan työhön romanien pariin Eurooppaan.

Lue lisää