Kouluviranomaiset eivät meinanneet päästää kouluun – Nyt Abayo osoittaa kaikille, että kuulovammaisetkin voivat opiskella
Kuulovammaisten lasten on vaikeaa osallistua yhteiskuntaan, jos heillä ei ole mahdollisuutta oppia viittomakieltä koulussa.
Kuulovammaisten lasten on vaikeaa osallistua yhteiskuntaan, jos heillä ei ole mahdollisuutta oppia viittomakieltä koulussa.
Minkälaisia ovat innovatiiviset pyörätuolit ja kävelytuet, joiden ansiosta monen tansanialainen vammaisen lapsen ja nuoren on mahdollista kulkea itsenäisesti kouluun? Luovuuden ja innovaatioiden päivänä kerromme Fidan tansanialaisen kumppanin toiminnasta, jossa luovat ratkaisut vahvistavat vammaisten lasten oikeutta koulunkäyntiin.
Thérèse Mabulayi Kamalebo vammautui tulivuoren purkauksessa Kongon demokraattisessa tasavallassa. Koettuaan ihmisten asenteet vammaisia henkilöitä kohtaan, Thérèse päätti perustaa ASAM-nimisen järjestön tukemaan vammaisten henkilöiden oikeuksien toteutumista. Fida tekee Kongossa yhteistyötä CEPAC-helluntaikirkon kanssa, joka yhdessä ASAM:n kanssa tukee vammaisten lasten koulunkäyntiä sekä järjestää heille tapahtumia ja urheilua.
Vaikka Bhutan tunnetaan onnellisuudestaan, kuuluu maa maailman köyhimpien maiden joukkoon. Bhutan sijoittuu häntäpäähän sukupuolten tasa-arvoa mittaavassa indeksissä ja varsinkin naisten yrittäjyys on Bhutanissa harvinaista. Fidan kehitysyhteistyön tuloksena bhutanilaisten naisten työllisyys sekä lasten oikeuksien toteutuminen parantuivat. Kumppanijärjestö jatkaa tärkeää työtä.
Kongon demokraattisessa tasavallassa vammaisia lapsia usein hävetään, ja saatetaan pitää jopa kirottuina. Vammaisia lapsia piilotellaan kotona, eivätkä he pääse käymään koulua. Fida kumppaneineen pyrkii vaikuttamaan ihmisten asenteiseen, jotta myös vammaisten lasten oikeudet toteutuvat.