Wipawadee – Kummilapsi, joka aikoo poliisiksi
Koulupukuun ja verkkatakkiin sonnustautunut 13-vuotias Wipawadee istahtaa tuolin reunalle ja hymyilee. Hän on tokaluokkalaisesta alkaen saanut käydä koulua Fidan kummien tukemana.
Koulupukuun ja verkkatakkiin sonnustautunut 13-vuotias Wipawadee istahtaa tuolin reunalle ja hymyilee. Hän on tokaluokkalaisesta alkaen saanut käydä koulua Fidan kummien tukemana.
Thaimaassa tehtävällä kummityöllä on pitkä historia. Jo 80-luvulla suomalaiset lähetystyöntekijät perustivat oppilaskoteja, jotka mahdollistivat koulunkäynnin vuoristossa asuville lapsille. Oppilaskotimallista ollaan pikkuhiljaa siirtymässä yhteisölliseen tukeen.
Fida tukee Kaakkois-Aasiassa sijaitsevassa Kambodžassa köyhien perheiden lasten esikoulua, jotta lapsilla olisi paremmat mahdollisuudet oppia.
Alakoulainen Autry, joka haluaa olla isona kirjailija tai lääkäri, puolustaa tyttöjä. Hän osallistui kirjoitustyöpajaan, jossa lapset kirjoittivat itsenäisesti tekstejä lapsiavioliitosta ja lasten oikeuksista.
Susan Baroi on kasvanut köyhyyden keskellä, erossa vanhemmistaan. Nyt hän haluaa osoittaa rakkautta Dhakan slummien lapsille ja rohkaista erityisesti tyttöjä.
21-vuotias Orasa kävelee Pohjois-Thaimaassa sijaitsevan oppilaskodin pihan halki nuorempien lasten kanssa ja saattaa heidät portille. Lapset lähtevät kouluun ja Orasa palaa askareihinsa. Täältä käsin hän kävi itsekin koulua vuosien ajan. Nyt se on myös hänen työpaikkansa.
Piyada hyppää pikkuveljensä Ponlagritin kanssa lava-auton lavalle. Ilma on vielä viileä ja taivas utuisten pilvien peitossa. Piyadan verkkatakin hihat roikkuvat käsien peittona. Piyadalla ja Ponglagritilla on tänään vapaapäivä. He ovat menossa kotiin tapaamaan äitiään. Lapset asuvat kouluaikana Betlehem-kodissa, koska muuta vaihtoehtoa ei ole ollut. Kotikylässä ei ole koulua.
Dhakan suurkaupungin lukuisat slummit ovat kuin valtavia aaltopeltiviidakoita. Slummeissa asuu miljoonia ihmisiä, joille jaetut elämän pelikortit eivät ole erityisen reilut. Korteista huolimatta, tai juuri niiden takia, slummissa asuu tulevaisuuden tekijöitä. Yksi heistä on Isha.
Rusengon kylä Burundissa on kokenut muutamassa vuodessa huiman muutoksen. Sen tarina osoittaa, että toivottomankin tuntuisista lähtökohdista voi syntyä paljon hyvää.
Bangladeshilainen Ononna on saanut käydä koulua kummien tuen avulla. Siitä kahdeksasluokkalainen nuori on iloinen, sillä perheen tulot eivät riittäisi muuten koulunkäyntiin.