Ajankohtaista

Käsityöluokassa syntynyt unelma

Bangladeshilainen Ononna on saanut käydä koulua kummien tuen avulla. Siitä kahdeksasluokkalainen nuori on iloinen, sillä perheen tulot eivät riittäisi muuten koulunkäyntiin.

Rakennustyömaalla työskentelevän isän ja kotia hoitavan äidin tulot ovat pienet ja perhe elää köyhyydessä läheisellä slummialueella.

Muiden kulujen jälkeen ei koulunkäynti olisi ollut mahdollista, Ononna kertoo ja iloitsee kummien antamasta tuesta.

Pätevien opettajien johdolla tyttö on saanut kasvaa ja oppia turvallisessa ympäristössä. Kahdeksassa vuodessa hän on ehtinyt jo oppia paljon!

Tavallisten oppiaineiden lisäksi koulussa on iltapäivisin kerhoja, joissa voi opiskella tietotekniikkaa, käsitöitä tai esimerkiksi terveydestä ja lasten oikeuksista. Erityisesti käsityöt ovat Ononnan suosikkeja ja niitä hän harrastaa vapaa-ajallaankin. Kerhot ovat erittäin tärkeitä, sillä siellä lapset voivat viettää aikaa lapsiystävällisessä ympäristössä löytäen omia vahvuuksiaan perinteisten kouluaineiden ulkopuoleltakin. Ononna kertoo hymyillen lasten iloitsevan myös joululahjoista.

Ononna hymyilee

Viimeinen vuosi tässä koulussa on tuonut Ononnan tien risteykseen. Koulun jatkaminen lisäisi mahdollisuuksia päästä minne tahansa. On kuitenkin epävarmaan, onko se taloudellisesti mahdollista.

Opiskelu on tärkeää, koska silloin voin saada hyvän työn. Sen avulla voin huolehtia itsestäni, perheestäni ja myöhemmin myös omasta perheestäni. Haluan isona muotisuunnittelijaksi, Ononna selittää.

Käsityöluokassa vietetyt tunnit ovat antaneet pohjan unelmalle, jota muuten ei ehkä olisi ollut. Unelmat ovat päämääriä, jotka motivoivat menemään eteenpäin. Hieman hihittäen hän kertoo myös haaveilevansa omasta perheestä. Sitten joskus, kun on aikuinen.

Kiitos kummeille! Ilman tukea en olisi voinut opiskella!

Rukoillaan, että käsityöluokassa vietettyjen tuntien muovaama unelma saa siivet!