Aktio = lyhytaikainen lähetysmatka

Mullistamme vuosittain satojen nuorten maailman aktiotyön kautta. Olisitko sinä yksi heistä?

Mullistamme vuosittain satojen nuorten maailman aktiotyön kautta. Olisitko sinä yksi heistä?

Aktio ‒ lähetystyötä dynaamisimmillaan

Aktiotyön lähtökohtana on Jumalan rakkaus ja armo meitä kohtaan. Meidät laittaa liikkeelle tieto siitä, että jokaisella on oikeus kuulla sanoma Jeesuksesta. Fidan aktio järjestetään aina yhteistyössä lähettävän seurakunnan sekä vastaanottavan paikallisen yhteistyökumppanin ja/tai Fidan lähetystyöntekijän kanssa. Aktiolla tarkoitetaan yleensä  1‒4 viikkoa kestäviä evankelioimis­-, palvelu-­, rukous-­ ja opetusmatkoja. Kaikilla ryhmillä tulee olla nimetty tiiminjohtaja.

Aktion viimeisenä ilta tiimi oli jo melko väsynyt. Paikalliset nuoret olivat levottomia ja aktiviteetit meinasivat lähteä lapasesta. Lopuksi yksi tiimiläisistä kertoi Jeesuksen rakkaudesta ja huoneeseen laskeutui hiljaisuus. Loppurukouksessa useampi nuori halusi antaa elämänsä Jeesukselle. En ikinä unohda tuota iltaa ja rukoilen edelleen tuon kansan puolesta.

Aktio, eli ryhmässä tehty lyhyt lähetystyömatka, on hyvä keino kokeilla lähetystyötä. Ryhmä antaa rohkeutta, ja siinä luotu yhteys kantaa vielä vuosienkin päähän. Vieraan maan kristittyjen kanssa rinnakkain työn tekeminen on rakkautta yli rajojen. Aktiomatkan jälkeen kannat tapaamiasi ihmisiä sydämessäsi ehkä lopun elämäsi.

Aktiotyön johtajuuskoulutus

Suunnitteletko aktiota tai kiinnostaako aktiotyö? Ota yhteyttä, niin järjestämme aktiotyön johtajuuskoulutuksen livenä, etänä tai hybridinä.

Seuraava paikallinen koulutusilta järjestetään Järvenpään helluntaiseurakunnalla 7.5. klo 18-21

Lisätietoja: juha.lehtonen@fida.info

ILMOITTAUDU TÄSTÄ 
 

LEGACY-AKTIO KENIAAN 4.-21.7.2024

Tänä kesänä Legacy-aktio suuntaa yhteen strategiseen kohteeseen. Yhteisestä tukikohdasta jakaudutaan päivittäin tiimeihin ja eri työmuotoihin. Päivittäin ohjelmassa on yhteinen ylistys, rukous ja koulutus. 

Aktio  on tarkoitettu erityisesti nuorille aikuisille, jotka tahtovat syventää osaamistaan ja kutsuaan lähetystyössä. Ensisijainen tarkoituksemme on kertoa Jeesuksesta ja oppia uutta Jumalan missiosta. Training tiimien palvelutyökohteita ovat mm. koulut, seurakunnat, katutyö, muslimityö.

All inclusive hintaan (2000-2500€) kuuluu: materiaalit, koulutus, aktiomatka, lennot, majoitus, ruoat sekä matkustaminen kohteessa

HAE MUKAAN 
 

Impact Balkans 15.-24.7.2024

Kymmenen päivän aktio pitää sisällään laadukkaan kolmipäiväisen koulutuksen Montenegrossa, jonka jälkeen tiimit lähetetään Balkanin eri maihin viemään ilosanomaa Jeesuksesta. Impact tarjoaa valmiin aktiokonseptin, johon voit lähteä yksin, kaksin tai tiimin kanssa. Ohjelma, koulutus, majoitus ja matkat ovat valmiina – hyppää kyytiin elämää muuttavalle matkalle!

Lisätietoja: Impact Balkans

 

Katso esittelyvideo 
 

Kotimaan aktiot

Aktio kotimaassa on hieno mahdollisuus evankelioinnille. Suomessa järjestetään vuosittain isompia ja pienempiä aktioita, joista monet liittyvät tapahtumiin ja kampanjoihin. Aktiot järjestetään aina yhteistyössä paikallisten seurakuntien kanssa.

  • Himos-Aktio Juhannus 20.-23.6.2024, Jämsä
  • Himos-Aktio Iskelmä 27.-30.6.2024, Jämsä
  • Himos-Aktio Jysäri 4.-7.7.2024, Jämsä

Järjestäjä: Sanan teltta ry, Päivi Nironen, puh. 0503092974, sposti: himosaktio@gmail.com. Lisätietoja: www.himosaktio.fi

Ilmoita tulossa oleva kotimaan aktio tästä 
 

Seuraava valmennusaktio syksyllä 2025

Lähde mukaan oppimaan, mitä aktiotyö on käytännössä. Matkan aikana näet ja koet, kuinka suuri tarve evankeliumille kohdemaassa on. Matkan tavoitteena on kouluttaa ja sytyttää seurakuntia tekemään aktiotyötä kohdemaahan. Viikon mittainen aktio valmentaa jokaisen osallistujan niin evankeliumin jakamiseen kuin aktiotiimin johtamiseen. Valmennusaktiossa pääset tutustumaan maan hengelliseen tilanteeseen, seurakuntiin sekä lähetystyöhön.

Etsimme tiimiin erityisesti seurakuntien vastuunkantajia, joiden sydämellä on nostaa uutta sukupolvea lähetystyöhön.

Lisätietoja: juha.lehtonen@fida.info

Ota yhteyttä 
 

Aktiojohtajalle

Näin haet tiimillesi aktiopaikkaa

"Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen...

vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa vaan sitä varten, että maailma pelastuisi hänen kauttaan"

1. Aktiosta päätetään seurakunnassa

Kun tiimi haluaa lähteä aktioon, lähtemisestä päätetään ensin omassa seurakunnassa.

3. Lähtöpäätös

Lopullinen päätös aktion toteutumisesta tehdään tiiminjohtajan ja Fidan sekä kohdemaan yhteyshenkilön kesken.