Blogi

Sanojen valta

Jumalan sana luo uutta, jos annamme sille sijaa.

Jumala loi maailman sanojen voimalla. Hän myös päätti, että Hänen Sanansa pitää koota kirjaksi, ja vuosien saatossa syntyi Raamattu. Raamattua kutsutaankin Jumalan sanaksi. Kyseisellä sanalla on väkevä muutosvoima. Jos tutkimme sitä aktiivisesti, se alkaa vaikuttaa meissä muutosta. Kun täytämme ajatusmaailmamme Jumalan sanalla, se alkaa tehdä meissä työtä, ja alamme ajatella hänen ajatuksiaan. Tämä on tehokkain tapa taistella meissä asuvaa syntiä vastaan. Opimme tunnistamaan ajatukset, jotka eivät ole linjassa sanan kanssa, ja opimme myös torjumaan ne, jolloin ne eivät saa meissä sijaa. Sana toimii ikään kuin valokeilana sieluumme valaisten kaiken, mikä ei ole linjassa Jumalan valtakunnan arvojen ja asioiden kanssa.

Jumalan olemus on täydellinen rakkaus. Hänen sanansa on myös täydellinen rakkaus.

Sama ilmiö tapahtuu yhteisöissä, jotka kamppailevat köyhyydestä johtuvien ongelmien kanssa. Kun Jumalan sanan auktoriteettia julistetaan, se alkaa luomaan ihan uutta ilmapiiriä, johon sisältyy aina uudenlainen toivo ja yliluonnollinen rakkaus. Kun köyhyydessä elävä ihminen kohtaa Jumalan sanan totuuden, hän alkaa hahmottaa maailmaa uusin silmin. Toivottomuus ja epätoivo väistyy. Usein köyhissä yhteisöissä on paljon ongelmia, joita köyhyyden kierre on tuonut mukanaan: päihderiippuvuutta, rikkoutuneita ihmissuhteita, jopa rikollisuutta. Jumalan sana tuo kaiken valoon. Tästä seuraa synnintunto. Syntinen ihminen saa anteeksi ja pääsee aloittamaan alusta. Hän kohtaa armon. Kaiken saa aikaan Jumalan sana.

Jumalan olemus on täydellinen rakkaus. Tällöin hänen sanansa on myös täydellinen rakkaus. Se on totuudellista rakkautta. Rakkaus ilman totuutta ei nimittäin vapauta ketään ja totuus ilman rakkautta on usein liian vaikea ottaa vastaan.

Naiset olivat päätyneet prostituoiduksi tai muihin epätoivoisiin tekoihin. Mietin, että mitä ihmettä minä voin näillä naisille sanoa.

Olen onnekas, sillä olen Fidalla päässyt seuraamaan eri seurakuntien köyhissä maissa tekemää diakoniatyötä jo noin 15 vuoden ajan. Olen jatkuvasti ihastunut siihen, miten valtava muutosvoima Jumalan sanassa on. Monet järjestöt ovat epäonnistuneet esimerkiksi Itä-Euroopassa romanien parissa toimimisessa, ja uskon, että syynä siihen on tämän valtavan rakkauden ja Jumalan sanan puuttuminen. Voi olla hienot suunnitelmat ja upea teoria, joka ei kuitenkaan välttämättä luo uutta yhteisössä, sillä jotain puuttuu: Jumalan sanan uutta luova muutosvoima.

Käydessäni Albaniassa naisten vankilassa tapasin joukon naisia, joiden ihmisarvo oli saanut iskun jonkun läheisen toimesta. Naiset olivat päätyneet prostituoiduksi tai muihin epätoivoisiin tekoihin. Mietin, että mitä ihmettä minä voin näillä naisille sanoa. Ammensin Jumalan sanasta tekstejä siitä, mitä Jumala heistä ajattelee. Miten Jumala haluaa nostaa jokaisen alas painetun. Miten hän rakastaa syvästi jokaista luotuaan. Teroitin, että se on totuus, sillä se ei ole minun ajatukseni, vaan pyhän Jumalan ajatus. Ei ole mitään väliä sillä, mitä puoliso tai joku muu henkilö ajattelee meistä verrattuna siihen, mitä luojamme ajattelee luoduistaan.

Minun sanoillani ei ole voimaa, mutta luojamme sana on voimallinen luomaan uutta joka päivä joka paikassa, jossa annamme sille valtaa.