Ajankohtaista

Yhdeksän vuoden työ Papua-Uudessa-Guineassa tuli päätökseen – Pyhäkoulukirjat omalla kielellä tuovat iloa seurakunnille

Nainen esittelee lapsille maalausta jossa on purjevene.

Marianne ja Esa-Matti Pyykkösellä on ilon aihetta. Pariskunta on tehnyt lähetystyötä Papua-Uudessa-Guineassa yhdeksän vuotta ja nyt tärkeä työvaihe on tulossa päätökseen. He ovat kääntäneet ja toimittaneet Raamatun helmiä -kirjasarjan tok pisiniksi. Sarjaan kuuluu kuusi opetuskirjaa sekä kuusi kuvakirjaa, ja se on aiemmin käännetty yli 30 kielelle.

Papua-Uuden-Guinean väestö on hyvin nuorta ja jakautuu yli 700 heimoon ja kieleen. Lapsi- ja nuorisotyö on kuitenkin Fidan kumppanikirkoissa vielä lapsenkengissä. ALC-helluntailiike kutsui Pyykköset kehittämään lapsille suunnattua toimintaa vuonna 2013. Suomalaislähettien aloittama 50-vuotias helluntaikirkko on viime vuosina ottanut askelia myös lähetystyönsä kehittämiseksi. 

Pyykköset ovat valmistaneet pyhäkoulumateriaalia ja kouluttaneet opettajia. Valmistuessaan kirjasarja on ainutlaatuinen. Maassa ei juurikaan ole kirjoja saatavilla eikä väestö ole tottunut lukemaan. Pyhäkouluopettajien koulutuksissa onkin lähdetty aivan alkeista liikkeelle: siitä miten päin kirjaa pidetään kädessä ja kuinka opetusta havainnollistetaan. 

Työn hedelmänä ovat innostuneet pyhäkouluopettajat. Kun ensimmäiset kolme kirjaa kuvineen valmistuivat vuonna 2018, he riensivät ostamaan kirjat käyttöönsä helluntailiikkeen valtakunnallisilla lapsityöpäivillä.  

Lapsissa on koko Papua-Uusi-Guinean tulevaisuus. Rukoillaan, että kun kirjasarja löytää tiensä pieniin viidakkokyliin, niin se saisi olla siunauksena lapsille, seurakunnalle ja koko yhteisölle. 

Monet aivan itkivät ilosta, kun heidän käyttöönsä on tehty niin upea materiaali. He tunsivat, että heidän työtään arvostetaan, Marianne Pyykkönen kertoo. 

Korona-aikana rajoitukset ovat hidastaneet koulutustyötä. Kirjaprojekti on kuitenkin edennyt ja vuoden 2021 lopulla oli jo varmaa, että kirjasarja valmistuu tänä keväänä. Kesäkuussa Suomeen palaavat Marianne ja Esa tietävät, että työ ei ole ohi, vaan paikallisilla on nyt hyvä työkalupakki viedä lasten toimintaa eteenpäin. Työn kantavana ajatuksena on alusta asti ollut Jumalan rakkaus lapsia kohtaan. Marianne nostaa esiin rukousaiheen: 

Lapsissa on koko Papua-Uusi-Guinean tulevaisuus. Rukoillaan, että kun kirjasarja löytää tiensä pieniin viidakkokyliin, niin se saisi olla siunauksena lapsille, seurakunnalle ja koko yhteisölle. 


Lue lisää vuoden 2021 kuulumisia Fidan vuosikertomuksesta.