Ajankohtaista

Pysyvää muutosta romanilapsien elämään

Fidan vuotuinen joulukeräys tukee Euroopan köyhimipiä romanilapsia.

Itä-Euroopan köyhissä romanikylissä pelätään alkavaa talvea. Hatarat, savesta rakennetut talot ovat hyytävän kylmiä, ja polttopuiden hankkiminen on vaikeaa. Lapsilta puuttuvat kunnolliset vaatteet ja jalkineet, vain kolmanneksella on kotonaan juokseva vesi. Koulunkäynti jää usein kesken ennen peruskoulun loppuun saamista. Perheissä on päihdeongelmia ja väkivaltaa.

Fida on ainoa suomalainen järjestö, joka toimii laajasti Itä-Euroopan romanien hyväksi heidän kotimaissaan. Fida, helluntaiseurakunnat ja Elämä ja Valo -romanijärjestö tekevät monimuotoista työtä romanilasten auttamiseksi 11 maassa. Suomalaiset romanit ovat toiminnassa mukana viemässä apua ja toivoa heimoveljilleen.

Apu tähtää pysyvään muutokseen

Köyhimmillä alueilla romanilapsille ja -nuorille järjestetään kristillisissä toimintakeskuksissa pyhäkouluja, harrastustoimintaa ja kesäleirejä. Koulunkäyntiä tuetaan tukiopetuksen, läksykerhojen ja materiaalisen avun kautta.

Keräyksen tuella talvikuukausina kaikista köyhimmille perheille toimitetaan polttopuita kodin lämmittämiseksi, lämpimiä vaatteita sekä ruoka-avustusta.

Kristilliset toimintakeskukset levittävät toivon sanomaa. Niissä perheissä, joissa tapahtuu hengellinen ja elämänarvojen muutos, käsitys omasta ihmisarvosta ja vaikutusmahdollisuuksista voimistuu. Päihteet ja väkivalta jäävät pois, ja omasta elinympäristöstä huolehditaan.

Mahdollistat pysyvän muutoksen romanilasten elämässä.