Ajankohtaista

Fidan joulukeräys vie toivoa romanilapsille

Toivon kipinä -joulukeräys tukee köyhiä romanilapsia Itä-Euroopassa.

Itä-Euroopan köyhissä romanikylissä pelätään lähestyvää talvea. Hatarat, savesta rakennetut talot ovat hyytävän kylmiä, ja polttopuiden hankkiminen on vaikeaa.
Lapsilta puuttuvat kunnolliset vaatteet ja jalkineet, hygienia on olematonta. Koulunkäynti on satunnaista ja oppimistulokset heikkoja. Perheissä on päihdeongelmia ja väkivaltaa.

Romanilapsille kerjääminen on ainoa keino selvitä, jos koulutie ei avaudu.

Joulukeräys tavoittelee pysyvää muutosta

Samalla kun Suomessa romanikerjäläiset ovat viime vuosina olleet paljon esillä julkisessa keskustelussa, yhä useammissa helluntaiseurakunnissa on syntynyt into auttaa romaneja heidän kotimaassaan. Toivon kipinä -joulukeräys vastaa tähän tarpeeseen.

Fida on ainoa suomalainen järjestö, joka toimii laajasti Itä-Euroopan romanien hyväksi heidän kotimaissaan. Fida, helluntaiseurakunnat ja Elämä ja Valo -romanijärjestö tekevät monimuotoista työtä romanilasten auttamiseksi 11 maassa. Suomalaiset romanit ovat toiminnassa mukana viemässä apua ja toivoa heimoveljilleen.

Apu tähtää pysyvään muutokseen

Köyhimmillä alueilla romanilapsille ja -nuorille järjestetään kristillisissä toimintakeskuksissa pyhäkouluja, harrastustoimintaa ja kesäleirejä. Koulunkäyntiä tuetaan tukiopetuksen, läksykerhojen ja materiaalisen avun kautta.

Keräyksen tuella toimitetaan myös talvikuukausina kaikista köyhimmille perheille myös lämpimiä vaatteita, ruoka-avustusta sekä esimerkiksi polttopuita kodin lämmittämiseksi.

Kristilliset toimintakeskukset levittävät toivon sanomaa. Niissä perheissä, joissa tapahtuu hengellinen ja elämänarvojen muutos, käsitys omasta ihmisarvosta ja vaikutusmahdollisuuksista vahvistuu. Päihteet ja väkivalta jäävät pois, ja omasta elinympäristöstä huolehditaan. Kerjäämisen sijasta paremman toimeentulon eteen tehdään töitä.

Työ on täysin lahjoitusten varassa. Kiitos, jos voit lahjoittaa ja antaa tukesi Euroopan köyhimmille lapsille!

www.toivonkipinä.fi