Ajankohtaista

Fida auttaa: talvitamineet lämmittävät paukkupakkasissa

Alkuvuoden kovien pakkasten keskellä Fida ja helluntaiseurakunnat ovat auttaneet turvapaikanhakijoita ja pakolaisia kenkä- ja vaatelahjoituksilla.

Fida sai vuonna 2015 lahjaksi suomalaiselta kenkätehtaalta kaikkiaan noin tuhat paria uusia kenkiä. Ensimmäinen erä toimitettiin jo aiemmin viime vuonna Itä- ja Kaakkois-Euroopan köyhien romaniperheiden auttamiseksi.

Toinen erä saatiin joulukuussa. Se toimitettiin vuodenvaihteessa Oulun, Tampereen, Nastolan ja Heinolan helluntaiseurakuntien kautta turvapaikanhakijoille jaettavaksi.

Oulun helluntaiseurakunta jakoi alkuvuodesta 250 paria uusia miesten, naisten ja lasten talvikenkiä Hiukkavaaran, Vallinkorvan ja Päivärinteen vastaanottokeskuksiin.

Talvivaatteita todelliseen tarpeeseen

Helsingin Lähetysseurakunnan ja Fidan yhteistyönä järjestettiin tammikuussa lajittelutempaus Fida lähetystorien outlet-myymälässä.

Paikalla oli iloinen talkoojoukko Uudenmaankadun vastaanottokeskuksesta. Talkoolaiset tekivät useamman tunnin töitä ja valitsivat outlet-myymälän valikoimista sopivia talvivaatteita vastaanottokeskukseen vietäväksi.

Vaatteita toimitettiin etenkin niille, jotka joutuvat kielteisen turvapaikkapäätöksen vuoksi poistumaan maasta.

Lajittelussa olivat mukana ja kuljetusapua tarjosivat Lähetysseurakunnan edustajat Seppo Sirén, Seppo Tourunen ja Aki Antikainen.

Helsingin Lähetysseurakunnan kautta on jo aiemmin jaettu noin 400 kiloa talvivaatetta Uudenmaankadun vastaanottokeskukseen.

– On hienoa, että Fida ja helluntaiseurakunnat voivat tehdä yhteistyötä turvapaikanhakijoiden auttamiseksi. Nämä vaatteet ja kengät tulevat nyt todelliseen tarpeeseen, kommentoi Seppo Sirén.

Lajittelukeskus