Ajankohtaista

Yksi sydän kerrallaan

Etelä-Etiopiassa helluntaikirkko vie rohkeasti ilosanomaa alueille, joilla väkivalta kristittyjä kohtaan on arkipäivää.

Etiopian pääkaupungin Addis Abeban eteläpuolelta alkaa tie, jonka varrella on 50 moskeijaa noin kilometrin välein. Yli sadan vuoden ajan tämä alue on ollut muslimienemmistöinen, eikä lähetystyöntekijöillä ole ollut sinne mitään asiaa. Pieni kristillinen vähemmistö on kärsinyt syrjinnästä ja ilkivallasta ja monia evankelistoja on jopa tapettu.

Ovi on nyt auki

Muutama vuosi sitten Etiopian hallitus sai tilanteen rauhoittumaan ja Fidan kumppanikirkon pastori näki tilaisuuden tulleen.

– Meillä on nyt mahdollisuus mennä tästä avoimesta ovesta kohtaamaan muslimeja. He ovat väsyneitä uskontoonsa, koska eivät saa siitä mitään. Miksi emme ottaisi tilaisuudesta vaarin? Mielestäni meidän pitää nyt käyttää tämä auennut ovi viisaasti ja toimia niin nopeasti kuin se on mahdollista, visioi pastori.

Fidan lähettipariskunta kouluttaa nyt yhteistyössä Etiopian helluntaikirkon kanssa pioneerievankelistoja, puskapappeja, istuttamaan seurakuntia Boron syrjäseudulle. Tavoittamaan etiopialaiset yksi sydän kerrallaan. Työn näkynä on perustaa tälle suljetulle alueelle 50 seurakuntaa vuoteen 2020 mennessä.

Tukea taustatiimiltä

Puskapappien taustalla on tiimi suomalaisia esirukoilijoita ja kuukausilahjoittajia, jotka osaltaan mahdollistavat työnteon haastavissa oloissa.

– Saamme valtavasti tukea rukouksista, joilla meitä muistetaan Suomesta. Pyydän teitä jatkamaan rukoilemista, että voimme saavuttaa enemmän ihmisiä Jeesukselle, pastori vetoaa.

Viime syksynä ensimmäiset 20 evankelistaa on lähtenyt perheineen työhön, vaikka intoa varjostivat raskaat uutiset: Kesän aikana lähialueella oli hyökätty kirkkoon ja surmattu kristittyjä.

– Monet tulevat Jeesuksen luo, mutta toisaalta on paljon ongelmia ja vastustusta muslimien suunnalta. He yrittävät edelleen vastustaa meitä. Mutta Herra on meidän kanssamme! He eivät voi vahingoittaa meitä, eivät he saa meitä lannistumaan, työstä tavoitettu evankelista vakuuttaa.

Turvallisuussyistä julkaisemme haastattelut ilman nimiä.