Ajankohtaista

Tellus-lähetyskonferenssi innosti ja haastoi lähetystyöhön 

Tellus-lähetyskonferenssi 2022 Helsingin Saalem-seurakunnassa 25.-27.3.

Viime viikonloppuna Helsingin Saalem-seurakunnassa järjestetty Tellus-lähetyskonferenssi kokosi yhteensä reilu 1000 osallistujaa paikan päälle ja nettilähetyksen äärelle.  

Perjantaista sunnuntaihin kestäneen konferenssin teemana oli ”tämän sukupolven aikana”. Konferenssi oli yksi ensimmäisistä Suomen helluntailiikkeessä livenä järjestetyistä tapahtumista pandemia-aikana. Ihmiset olivat uskaltaneet lähteä liikkeelle sankoin joukoin ja tasainen puheensorina täytti Saalem-seurakunnan tapahtuman väliajoilla.  

Konferenssin puhujat haastoivat Suomen helluntailiikettä aktiiviseen lähetystyöhön. Tehtävänämme on elää missionaalista elämää todeksi niin lähellä kuin kaukana, istuttaa uusia seurakuntia sekä tehdä tämä kaikki yhdessä nuoren sukupolven kanssa. Puheista kumpusi myös lähimmäisenrakkaus, uskollisuus ja sitoutuminen yhteiseen tehtävään. 

Norjan helluntailiikkeen johtaja Øystein Gjerme haastoi kristittyjä sitoutumaan rukoilemaan, olemaan rauhantekijöitä ja sillanrakentajia tämän sukupolven keskellä. Sudanilainen, ääri-islamistiksi kasvanut Yassir Eric puolestaan kertoi lauantai-illan päätilaisuudessa oman tarinansa kautta sen, miten hän aikoinaan vainosi kristittyä tuttavaansa. Tuttava oli kuitenkin sitoutunut jatkamaan rukoilemista Yassirin puolesta. Kun Yassirin vihaan vastattiinkin rakkaudella, se muutti Yassirin elämän kokonaan. Tänä päivänä Saksassa asuva Yassir Eric on kristitty ja opettaa teologiaa eri puolilla Eurooppaa. Yassirin erityinen tavoite on kannustaa Euroopan kristittyjä kohtaamaan maanosamme muslimiväestöä rakkaudella.  

Lauantaina oli mahdollisuus osallistua kanaviin, jotka syventyivät lähetystyön ajankohtaisiin teemoihin, kuten uudistuneeseen Tellus-lähetyskoulutukseen, lyhytaikaiseen lähetystyöhön sekä oman ammatin kautta lähetyskentällä toimimiseen.  

Lähetystyöntekijä Henry Mononen johdatteli omassa kanavassaan globaalien ammattilaisten maailmaan, jossa kristittynä eläminen ulkomailla on henkilön tapa tehdä lähetystyötä oman verkostonsa keskellä. 

Tapahtumassa kuultiin terveisiä myös Japanista, Thaimaasta ja Bangladeshista.  

Seuraava Tellus-lähetyskonferenssi järjestetään keväällä 2023. Tapahtuman paikkakunta on vielä auki ja neuvotteluja käydään parhaillaan. Fida, Avainmedia ja IK-opisto tiedottavat asiasta heti, kun mahdollista.  

Konferenssilla nähdään olevan paikka jo pelkän palautteenkin perusteella Suomen helluntailiikkeessä, sillä se varustaa ja rohkaisee lähetystyöstä innostuneita ja kiinnostuneita missionaaliseen elämään ja ottamaan taas yhden askeleen eteenpäin omalla lähetyspolullaan.