Ajankohtaista

”Tämä sukupolvi voi viedä lähetystehtävän päätökseen”

Tellus-konferenssin pääpuhuja Rob Ketterling kuvassa

Tellus-lähetyskonferenssin pääpuhuja johtaa seurakuntaa, joka lähettää enemmän ihmisiä lähetystyöhön, kuin mikään seurakunta USA:ssa. Tellus-konferenssi haastaa jokaista mukaan lähetystehtävän loppuunsaattamiseen.

Minnesotasta kotoisin oleva nuori Rob Ketterling ei nähnyt USA:n helluntailiikkeellä tulevaisuutta. Hän aikoi erota liikkeestä ja aloittaa jotain uutta.

− Olin turhautunut helluntailiikkeen tilanteeseen. Koin, että kaikki muuttuu liian hitaasti. Jumala kuitenkin puhui minulle, ettei minun tule lähteä pois, vaan alkaa vaikuttaa liikkeen sisällä. Hän kutsui minut takapenkistä eturiviin, Ketterling kertoo.

Nykyään Ketterling johtaa seurakuntaa, joka lähettää enemmän lähetystyöntekijöitä kuin mikään muu USA:n Assemblies of God -helluntailiikkeen seurakunta.

− Jumalan avulla on mahdollista nähdä valoisa tulevaisuus ja kirjoittaa tulevaisuutta yhdessä toisten kanssa. Sinä voit näyttää esimerkkiä, niin kuin Paavali antoi Timoteukselle tehtäväksi olla esikuvana muille uskoville, Ketterling rohkaisee.

Ketterlingin johtamalla River Valley -seurakunnalla on kahdeksan kampusta ympäri USA:ta. Ketterling perusti seurakunnan vaimonsa Beccan kanssa 25 vuotta sitten. Seurakunta aloitti peruskoulun tiloissa ja sen raamattupiirissä kävi 13 ihmistä. Nyt seurakunnan tilaisuuksiin osallistuu viikoittain 10 000 kävijää.

Tavoitteena 500 lähtijää

Aluksi seurakunta unelmoi sadasta lähetystyöntekijästä. Jumala antoi kuitenkin vielä isomman unelman.

− Eräs henkilö tuli sanomaan minulle, että meidän tulisi lähettää 500 lähetystyöntekijää. Koin, että kehotus tuli Jumalalta, Ketterling kertoo.

Nyt seurakunnan tavoitteena on lähettää 500 työntekijää niiden pariin, jotka eivät ole vielä kuulleet ilosanomaa. Maailmalle on jo lähtenyt 148 lähetystyöntekijää, ja 200 henkilöä valmistautuu lähtöön. Seurakunnalla on suunnitelmallinen valmennuspolku lähtijöiden varustamiseksi.

Mitä voimme tehdä, jotta evankeliumi saavuttaisi koko maailman tämän sukupolven aikana?

Valmennuspolulle voi astua niin opiskelija kuin eläkeläinen ja jokainen siltä väliltä. Lähetystyöntekijät sitoutuvat työskentelemään ulkomailla vähintään vuoden, ehkä enemmänkin – ja rukoilevat, voisivatko antaa koko loppuelämänsä Jumalan käyttöön.

− Meidän tulee jakaa näkyä ja rukoilla elon Herraa lähettämään työmiehiä sadonkorjuuseen. Tavoitteena voi aluksi olla, että jokainen seurakunta lähettää yhden työntekijän. Ja sitten toisen, Ketterling kannustaa.

Rob Ketterling on yksi tämän vuoden Tellus-lähetyskonferenssin pääpuhujista. Hänellä on selkeä sanoma Suomen seurakunnille.

− Jos aiomme olla seurakunta, jollaiseksi Jumala on meidät tarkoittanut, tärkeintä on keskinäinen yksimielisyytemme. Meidät tunnetaan Jeesuksen opetuslapsiksi siitä, että rakastamme toisiamme. Jeesus rukoili, että voisimme olla yhtä, niin kuin Hän ja Isä ovat yhtä. Yhdessä voimme saattaa loppuun sen tehtävän, jonka Hän on meille uskonut.

Tellus -konferenssi kutsuu jokaista mukaan lähetystyöhön

Vuoden 2021 Tellus-lähetyskonferenssi järjestetään verkossa. Yhteistyössä Helsingin Saalem -seurakunnan, Avainmedia -lähetysjärjestön, IK-opiston ja Fidan kesken järjestettävä tapahtuma puhuttelee niin lähetyspolulle aikojaa, lähtijää kuin lähettäjääkin. Näihin näkökulmiin on panostettu erityisesti kanavatarjonnassa, joka on aiempia vuosia laajempi.

Kohdennettua tarjontaa löytyy niin lähettäjälle, lähetyspolun alussa olevalle kuin lähetystyössä jo toimivalle. Kanavat ovat vapaasti katsottavissa tapahtuman verkkosivuilla vuoden ajan.

− Lähetystyö on kaikkien ikäluokkien, kansojen ja kulttuurien tehtävä. Rukouksemme on, että verkkotapahtuma saisi innostaa ja varustaa ihmisiä laajasti, Fidan seurakuntayhteyksien päällikkö Juha Lehtonen visioi.

Lähetyskonferenssin teemana on Tämän sukupolven aikana.

− Monissa seurakunnissa on enemmän ihmisiä, tekniikkaa ja taloudellisia resursseja kuin koskaan aiemmin. Kysymme rohkeasti: mitä voimme tehdä, jotta evankeliumi saavuttaisi koko maailman tämän sukupolven aikana? Vastaus tähän kysymykseen ei ole helppo, mutta sen kysyminen haastaa meitä jokaista pohtimaan omaa osuuttamme Jumalan missiossa, Lehtonen miettii.

− Tämä saattaa olla se sukupolvi, joka vie Jeesuksen antaman lähetyskäskyn loppuratkaisuunsa.