Ajankohtaista

Pahiksesta pastoriksi

lähetystyö yksi sydän kerrallaan tansania

Ennen väkivaltainen narkomaani, sitten hädänalaisille kotinsa avannut pastori. Jeesuksen kohtaaminen muutti Felix Baitanin sydämen, arvojärjestyksen ja koko elämän. Maailma muuttuu yksi sydän kerrallaan.

Tansanialainen pastori Felix Baitani hyppää lasten kanssa ruutua kotipihallaan. Tontille on alettu rakentaa rukoushuonetta kasvavan seurakunnan tarpeisiin.

– Aloitin huumeiden käytön, varastamisen ja ihmisten hakkaamisen vuonna 1976. Koko suku pelkäsi minua. He tiesivät, että voin tappaa, jysäyttää Felix Baitani haastattelun alkuun ja lisää:

– Minuun koskee kun muistan pahan elämäni.

Felixin vaatimattomassa kodissa asuu oman ydinperheen lisäksi myös neljä muuta henkilöä. He ovat sukulaisia ja ystäviä, jotka ovat löytäneet täältä turvapaikan elämän myrskyissä. Pastorin leipä ei ole leveä, mutta siitä riittää myös hädänalaisille lähimmäisille.

Kostoretki kirkkoon

Felix tutustui Lilianiin, ja nuoripari muutti yhteen. Lilianin elämästä tuli vankila: ellei hän ollut iltakuuteen mennessä kotona, Felix sai raivokohtauksen.

Lilian sairasteli paljon. Eräs tuttava kertoi hänelle Jeesuksen pelastavasta ja parantavasta rakkaudesta. Pian Lilian luovutti elämänsä Jeesukselle – ja parantui.

Eräänä iltana Felix lähti etsimään vaimoaan kirkosta ja halusi piestä hänet julkisesti. Kesken kaiken tapahtui jotain erikoista.

– Seisoin puun alla ja kuuntelin saarnaa. Voimani heikkenivät ja aloin hikoilla. Tilaisuuden lopussa vastasin pastorin kutsuun ja sanoin, että olen valmis ottamaan Jeesuksen vastaan.

Usko Jeesukseen muutti kaiken

Elämänmuutoksen kokeneet Felix ja Lilian halusivat palvella Jumalaa. He perustivat seurakunnan Dar es Salaamin esikaupunkialueella. Felix halusi välittää sanoman Jeesuksesta etenkin nuorille. Monet nuoret elävät turvatonta ja näköalatonta elämää työttömyyden, päihteiden ja rikollisuuden alas painamina.

– Tämän sukupoven tansanialaiset ovat suuressa vaarassa. Kun näen nuoria, pyrin kaikin voimin pelastamaan heidän elämänsä.

Pastori Felixin muistoa kunnioittaen. Felix Baitani menehtyi vuonna 2015 vakavaan tulehdukseen. Häntä jäivät kaipaamaan paitsi perhe, myös noin tuhatpäinen seurakunta, joka jatkaa muutosvoimaista elämäänsä.