Ajankohtaista

Lähetysompeluseura kannattaa pioneerievankelistaa

Kälviän helluntaiseurakuntaan perustettiin viime kesänä lähetysompeluseura. Reilu tusina ompelutaitoista lähetystyön ystävää kokoontuu joka toinen viikko tekemään Fida kids –käsinukkeja. Lue, kuinka idea sai siivet.

Miten päädyitte Fida kids -käsinukkien ompelijoiksi?

Saimme viestiä Fidan lapsityön uutiskirjeen kautta, että käsinukkeja ei oikein ompele kukaan. Keskustelimme muutamien seurakuntalaisten kanssa. Innostus heräsi ja päätimme, että nyt on aika perustaa lähetysompeluseura ja ryhtyä valmistamaan nukkeja. Meille luvattiin vielä antaa koulutusta asiasta, niin päätimme yrittää.

Onko nukkien ompeluohje vaikea? Pitääkö olla kokenut ompelija, että saa ne valmiiksi?

Ompeluohjeet ovat selkeät ja kaavat on hyvät. Meistä kukaan ei kai ollut nähnyt valmiina näitä hahmoja, vain kuvassa. Meitä auttoi kovasti se, että kouluttaja tuli auttamaan meidät alkuun.

Saadakseen nukkeja tehtyä ei tarvitse olla kovin kokenut ompelija, mutta jos on tehnyt jotain ompelukoneella kaavojen mukaan, niin se on avuksi. Käsinukkien tekemisessä on paljon muitakin työvaiheita kuin ompelua, esimerkiksi kääntämistä, täyttämistä ja liimaamista.

Fida Kids

Fida Kids on lasten lähetystyötä!

Seurakunnan lapsityölle suunnattu Fida Kids -materiaali innostaa lapsia lähetystyöhön ja tukee lähetyskenttien lapsityötä.

 

>> LUE LISÄÄ

Lähetysompeluseura kannattaa myös etiopialaista pioneerievankelista Butaa. Miten hän tuli mukaan kuvioihin?

Päätimme heti alkuun kerätä kahvirahaa ja käyttää sen lähetystyöhön. Omat lähettimme Päivi ja Sam Tuokkola olivat sopivasti käymässä ja kertoivat valmistuneiden puskapappien kannatustarpeesta. Niinpä päädyimme tukemaan tätä työtä.

Mitä teille merkitsee olla mukana lähetystyössä?

Lähetystyö on ollut aina sydämenasia meille kaikille. Käsinukkejen tarpeen ymmärrämme hyvin, koska ryhmässämme on mukana entisiä ja nykyisiä pyhäkoulunopettajia. Olemme kokeneet tämän talkootyön hyvin voimaannuttavana. Ryhmäläiset ovat kommentoineet, että minäkin voin olla mukana omalla osaamisellani tekemässä jotain hyödyllistä ja olen viimeinkin löytänyt paikkani seurakunnan työssä.

 

Fidan kuukausilahjoittajana muutat maailmaa: annat tukea lapsille, jotka ovat vaarassa jäädä koulunkäynnin ulkopuolelle. Kerrot ilosanomaa Jeesuksesta niille, jotka elävät toivottomuuden keskellä. Istutat seurakuntia, jotka tuovat rakkautta kokonaisiin kyliin. Annat siivet avulle, jota tarvitaan katastrofien keskellä. Liity nyt kuukausilahjoittajaksi.