Ajankohtaista

Maailma tarvitsee mimmivoimaa – MimmiKummit laajentavat ystävyyden käsitettä

kaksi tummahiuksista tyttöä tunikaan pukeutuneena hyppäävät ilmaan. Toisella on keltainen huivi kaulassa ja toisella oranssi mekko.

Mimmit sijoittaa ja muut vaikuttajat tsemppaavat maailman mimmejä Fidan uudessa tukikonseptissa.

Fida haastaa laajentamaan ystäväpiiriään maailman mimmeillä. Ystävänpäivän alla lanseerattava uusi MimmiKummi-konsepti on tapa olla ystävä mimmeille ympäri maailman. MimmiKummit auttavat, että maailman mimmien unelmat toteutuvat ja että he voivat muuttaa maailmaa.

Maailman mimmit eivät ole avuttomia uhreja vaan aktiivisia toimijoita.

– Mimmit pikkumimmeistä mummoihin elävät maailmassa, jossa heidän oikeuksiaan rikotaan räikeästi. He elävät maailmassa, jossa unelmat karkaavat käsistä, toteaa Fidan Itä-Afrikan kehitysyhteistyön aluepäällikkö, kenialainen Paula Konttinen.

Maailman mimmit eivät kuitenkaan ole avuttomia uhreja vaan aktiivisia toimijoita.

– Mimmeissä on valtavasti voimaa edistää ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja rauhaa kaikkialla maailmassa. He tarvitsevat vain koulutusta, ammatin ja turvaa, jotta lapsiavioliitto, silpominen tai sota ei murskaisi unelmia. He tarvitsevat niitä, jotka rohkaisevat olemassaolollaan, kun usko unelmiin horjuu, Konttinen toteaa.

MimmiKummi on ystävä, joka auttaa

Fida lanseeraa ystävänpäivän alla uuden tavan auttaa maailman mimmejä toteuttamaan unelmiaan Aasiassa, Afrikassa ja Itä-Euroopan köyhissä maissa. MimmiKummiksi voi liittyä alkaen 8 euron kuukausimaksulla. Se on vähemmän kuin monen suoratoistopalvelun kuukausimaksu tai kaksi erikoiskahvia.

MimmiKummien tuella tytöt pääsevät kouluun ja naiset saavat ammatit sekä lapsiavioliitot, silpominen ja koulukeskeytykset vähenevät. Maailman mimmit saavat myös tukea ja tietoa terveys- ja kuukautishygieniasta. Mimmien oikeudet paranevat, ja myös hätäapu tavoittaa mimmit katastrofien keskellä. MimmiKummit auttavat maailman mimmejä ikään, kansallisuuteen tai uskontoon katsomatta.

Ystävyyttä voi toteuttaa MimmiKummina myös muutenkin kuin auttamalla taloudellisesti. MimmiKummit voivat lähettää maailman mimmeille rohkaisevia tsemppiviestejä, jotka toimitetaan perille mimmien luettavaksi Fidan eri kohdemaissa.

Vaikuttajat haastavat kulkemaan maailman mimmien rinnalla

Joukko somevaikuttajia on ryhtynyt mimmien puolestapuhujiksi. Se, mikä vaikuttajalle ja hänen seuraajilleen on arkista ja itsestään selvää, voi olla vielä mahdotonta monelle mimmille maailmassa.

– Mimmit sijoittaa haluaa olla mukana rohkaisemassa mimmejä ympäri maailman unelmiensa saavuttamisessa ja ystävän tukemisessa. Kuinka yhdistää ystävyys, yhtiökumppanuus ja muuttaa maailmaa siinä samalla, Mimmit sijoittaa -mediasta tutut Pia-Maria Nickström ja Hanna Tikander pohtivat Instagram-tilillään.

Mimmit tukevat toisiaan kohti taloudellista riippumattomuutta myös muun muassa Afrikassa, missä mimmit säästävät yhdessä ja lainaavat toisilleen rahaa bisneksen aloittamiseen.

– Kun mimmit yhdistävät voimansa niin Suomessa, Afrikassa kuin muuallakin maailmassa, vain taivas on rajana sille, mitä mimmit voivat saavuttaa, Konttinen toteaa.

MimmiKummi-kampanjassa mukana:

Pia-Maria Nickström ja Hanna Tikander, @mimmitsijoittaa
Henriikka Reinman, @aamukahvilla
Viena K, @viena_k
Ronja Alatalo, @rakkaudellaronja
Ina Lähteenmaa, @inanen
Veera Haapoja, @veerahaapoja
Taru Kallionpää, @tarukatarina
www.mimmikummi.fi