Ajankohtaista

Fidan vaikuttajakampanja osoittaa, miten ostoksesi muuttaa maailmaa

1. marraskuuta alkavassa Ostoksesi muuttaa maailmaa -kampanjassa tunnetut vaikuttajat kertovat Fidan työstä sosiaalisen median kanavillaan. Kampanjan tavoitteena on kertoa suomalaisille kuluttajille, miten asioimalla Fidalla voi olla mukana tekemässä hyvää eri puolilla maailmaa. Osallistu keskusteluun tunnisteella #toivojatulevaisuus.

Fidan Ostoksesi muuttaa maailmaa – kampanja on käynnissä 1.-7. marraskuuta, ja näkyy vaikuttajien ja Fidan sosiaalisen median kanavissa. Kampanjan tavoitteena on kertoa, mitä hyvää rahoilla saadaan aikaan, kun ostaa Fida secondhand -myymälöiden tuotteita tai lahjoittaa Fidalle. Fida ei nimittäin ole vain kirpputori, vaan yksi Suomen suurimmista kehitysyhteistyötä tekevistä järjestöistä.

Myös Fida secondhand -ketjun reilu miljoona vuosittaista asiakasta ovat mukana tekemässä hyvää ja osa laajempaa työtämme maailmalla. Fida työskentelee lähes 50 maassa, ja secondhand -myymälöistä saamillamme tuotoilla voimme rahoittaa toimintaamme ja mahdollistaa avun perille menemisen.

Inspiroidu vastuullisuusvaikuttajien esimerkistä

Kampanjassa on mukana viisi vastuullisesta kuluttamisesta ja kestävistä elämäntavoista kiinnostunutta vaikuttajaa. Mukana ovat Aamukahvilla -lifestyleblogin Henriikka Reinman, tietokirjailija ja bloggaaja Julia Thurén, Kemikaalicocktail- blogin Noora Shingler, vastuullisuusvaikuttaja Outi Pyy sekä kiertotalousasiantuntija ja bloggaaja Otso Sillanaukee.

– Jos jossakin voi vaikuttaa ostamalla, on se Fida secondhand, toteavat vastuullisuusvaikuttajat Outi Pyy ja Noora Shingler.

– Moni suomalainen tuntee Fidan kirpputorina ja kannattaa ekologisuuden nimissä kierrättämistä, mutta harvalle on ehkä selvää, mitä Fidan varoilla tehdään. Taustalta löytyy niin upeaa työtä tyttöjen ja naisten oikeuksien ja koulutuksen eteen, sekä työtä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, että halusimme olla mukana kertomassa näistä vaikutuksista muillekin. Jos jossakin voi vaikuttaa ostamalla, on se Fida secondhandkertovat Noora Shingler ja Outi Pyy motivaatiostaan lähteä mukaan kampanjaan.

Vaikuttajat kertovat omilla Instagram-tileillään Fidan kehitysyhteistyön keskeisistä teemoista, kuten tyttöjen oikeus koulutukseen, ilmastonmuutos ja ruokaturva sekä kuukautisterveys.

Ota seurantaan kampanjassa mukana olevien vaikuttajien Instagram -tilit:

Henriikka Reinman: @aamukahvilla

Julia Thurén: @juliaihminen

Noora Shingler: @noorashingler

Outi Pyy: @outilespyy

Otso Sillanaukee: @nollahukka

Asioimalla Fida secondhandissa voit tukea kuukautisterveyttä Tansaniassa

Lisäksi Fidan kehitysyhteistyöasiantuntija Daniel Korpela vierailee Noora Shinglerin ja Outi Pyyn IGTV-sarjassa nimeltään Studio NO_GO. Kyseessä on keskusteluohjelma, jossa haastatellaan kestävän kehityksen asiantuntijoita. Danielin haastattelussa paneudutaan erityisesti Fidan työhön Tansaniassa.

Tansanian maaohjelma onkin loistava esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun kumppanuus paikallisten toimijoiden kanssa on vahvalla pohjalla ja muutos lähtee yhteisöstä itsestään. Tansaniassa esimerkiksi vähennetään kuukautisiin liittyvää häpeää ja tabuja kouluttamalla kaikkia yhteisön jäseniä, myös miehiä. Vuonna 2020 koulutuksiin osallistui 336 miestä, joista 75 % kokee nyt voivansa puhua kuukautisista tyttäriensä kanssa. Miesten ja poikien osallistuminen on välttämätöntä, jotta myös he ovat tietoisia kuukautisiin liittyvistä haasteista, kuten vaikutuksesta koulunkäyntiin.

Ilmastonmuutos ja sen vaikutukset ruokaturvaan ovat myös merkittävässä roolissa Tansaniassa. Maatalous on tärkeä elinkeino, ja Fida kouluttaa yhteisöjä sekä tukee siirtymää ympäristöystävällisempiin vaihtoehtoihin. Lisäksi suojelemme vedenlähteitä saastumiselta ja kunnostamme vesijärjestelmiä, ja viime vuonna jopa 2 000 kyläläistä sai puhtaan veden ohjelmamme ansiosta.

Seuraa suoraa lähetystä tiistaina 2. marraskuuta klo 13 tai katso haastattelun tallenne jälkikäteen. Katso tallenne täältä.

Fida toteuttaa kampanjan yhteistyössä Studio NO_GO:n kanssa.

*** Tuettu ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroin.***

Fida on Suomen suurimpia kehitysyhteistyötä tekeviä järjestöjä. Fidan kehitysyhteistyöohjelma on Suomen ulkoministeriön tukema ja ulottuu 15 hauraaseen maahan.

Lisätietoja: 

Viestintäpäällikkö Kirsi Koski-Kujala, puh. 040 1865914, kirsi@fida.fi
Kehitysyhteistyön tiedottaja Liisa Mäkinen, puh. 0505299677, liisa.makinen@fida.fi