Ajankohtaista

Apua Zaporižžjan pommisuojiin

Tummahiuksinen aien pakkaa laatikoita.

Tämän kuun alussa alkoi elintärkeä projekti Ukrainassa: Energy fo Life (energiaa elämäksi). Fida ja Ukrainan helluntaikirkko avustavat pommisuojissa piilottelevia ihmisiä lähellä taisteluiden eturintamaa.

Talvi on vaikeinta aikaa Ukrainan sotatantereella: on jäätävän kylmä, energiapula, ruoka vähissä ja Venäjän odotetaan pommittavan Ukrainan energiaverkostoa, kuten se teki viime talvenakin. 

Fida ja Ukrainan helluntaikirkon avustusjärjestö Kindness vastaavat yhdessä akuuttiin hätään Zaporižžjan alueella. Avustusalue Vilnianski sijaitsee vain muutaman kymmenen kilometrin päässä tämänhetkisestä taisteluiden etulinjasta.   

Talviavustuksen tavoite on jakaa 580 perheelle aurinkoenergialla toimivia virtapankkeja, jotta ihmiset voivat pitää yhteyttä, saada tietoa ilmahälytyksistä ja lapset opiskella tableteillaan ja puhelimillaan silloinkin, kun sähköt katkeavat.  

Kuten viime talvena, monet joutuvat piiloutumaan pommisuojiin useammaksi päiväksi. Jaamme lähellä eturintamaa sijaitseviin kyliin selviytymispaketteja, ensiaputarpeita ja peruslääkkeitä, jotta ihmiset voivat varautua poikkeuksellisiin olosuhteisiin. 

Yhdessä voimme auttaa enemmän

Kindness (ukrainaksi Edobro) on hyväntekeväisyysjärjestö, joka perustettiin sodan alettua. Sen perusti Ukrainan suurin helluntailiike, johon kuuluu yli 1700 seurakuntaa. Monet niistä olivat tehneet itsenäisesti avustustyötä, mutta tarvittiin koko kirkkokunnan kattava organisaatio, joka tekisi työtä koordinoidusti. Nyt Kindness toimii maanlaajuisesti Ukrainassa painottuen alueille, joita sota on pahiten runnellut.   

Fida on sodan alusta alkaen tukenut Ukrainan helluntaikirkon avustustyötä. 

Fida ja Kindness suunnittelevat nyt yhdessä pidempiaikaista avustusyhteistyötä vuosille 2024-2025, painottuen sodasta eniten kärsineille alueille. 

Fida avasi tänä syksynä Kiovaan toimiston ja lähetti maahan asumaan humanitaarisen avun koordinaattori Sakari Koivulan. Kiovan toimistosta käsin hän vie eteenpäin hankkeita paikallisten kumppanijärjestöjen kanssa. 

Kiitos kaikille tukijoille ja lahjoittajille, jotka olette mukana Ukrainan avussamme!