Tutustu lähetystyöhön Fidan kohteessa!

Oletko kiinnostunut harjoittelusta tai vapaaehtoistyöstä ulkomailla? Haluaisitko tulla katsomaan, miltä lähetystyö näyttää paikan päällä? Ulkomailla tehtävä Fida Short -jakso on loistava tapa päästä työskentelemään Fidan kohteissa. Tervetuloa mukaan!

Fida Short on 1−24 kuukauden mittainen ulkomaan jakso Fidan kohteessa. Voit lähteä jaksolle vapaaehtoistyöhön tai esimerkiksi opiskeluihin liittyvään työharjoitteluun. Lyhytaikaisiin tehtäviin voi lähteä myös globaalina ammattilaisena.

Ulkomaanharjoittelu tehdään tiivissä yhteistyössä lähettäjän (esim. oppilaitos tai seurakunta), lähtijän ja vastaanottajan (lähetystyöntekijä, kehitysyhteistyöhanke, seurakunta tms.) kanssa. Haluamme varmistaa, että ulkomaan jakso on tavoitteellinen ja hyödyllinen kaikille osapuolille.

Harjoittelijoita haetaan aina täsmätehtäviin ja lähtökohtana ovat kohteidemme tarpeet. Tehtävänkuva muodostetaan harjoittelijan kiinnostusten ja taitojen mukaan niin, että se palvelee kohdemaan tarpeita ja on mielekäs kokonaisuus molemmille osapuolille.

Kaikki lähtijät pääsevät Fidan perehdytykseen. Suosittelemme lisäksi syventävää perehdytystä esimerkiksi IK-opiston Live Lähetys tai Team Action -kursseilla . Lue lisää: www.ikopisto.fi.

Seurakunta lähettää lyhytaikaisen lähetystyön tehtäviin, ja Fidan kumppaneina kentällä ovat usein paikalliset kirkot tai muut kristilliset järjestöt. Siksi erityisesti lähetysharjoitteluun lähtevälle seurakunnan suositus on tärkeä.

Jos haluat tietää lisää Fida Short -paikoista, ota yhteyttä: fidashort@fida.fi

Ajankohtaista

Voit hakea ulkomaan jaksolle  keväälle 2022 tai syksylle 2022 Euroopan ja Aasian kohteisiin (maasta riippuen).  Kysy myös mahdollisuutta etäharjoitteluun Itä-Afrikan tai Aasian hankkeissamme.

 

"Elämä Jumalan kanssa on paras seikkailu"

24-vuotias terveydenhoitajaopiskelija Nea Reis teki keväällä harjoittelun Tansaniassa. Nea oli tehnyt Suomessa opintojen aikana jo useita harjoitteluja, mutta missään ei oikein tullut tunnetta, että ”tää on mun juttu”.

− Sain vihdoin tehdä jotain, josta aidosti nautin.

Nea unelmoi siitä, että saisi myös tulevaisuudessa hyödyntää ammattitaitoaan ulkomailla.

Lue lisää Nean harjoittelusta Tansaniassa 
 

"Halusin tietää, millaista lähettien arki oikeasti on"

Varhaiskasvatusta opiskellut Essi Tuomi pääsi näkemään lasten iloa kovia kokeneessa Kambodžassa. Yksin matkustaminen jännitti, mutta Essi sopeutui uuteen kulttuuriin hyvin.

– Jumalan johdatus aivan pienimmissäkin asioissa suorastaan hämmensi, hän kertoo.

Essi haluaisi lähteä joskus lähetystyöhön. Milloin ja minne, sitä hän ei vielä tiedä. 

Lue lisää Essin harjoittelusta Kambodžassa 
 

"Olen etuoikeutettu, kun sain olla tässä mukana"

5-vuotiaana jalkapallon aloittanut Heidi Linjamaa toteutti unelmansa ja lähti Laosiin vapaaehtoistyöhön. Junioreita aiemmin valmentanut Heidi opetti kuuden kuukauden aikana nuorille kaikkea, mitä osaa.

− Haluaisin nähdä, että nuoret uskaltaisivat toteuttaa unelmiaan. Ja että he ymmärtäisivät, kuinka arvokkaita ovat.

Lue lisää Heidin vapaaehtoistyöstä Laosissa 
 

"Olen oppinut paljon kehitysyhteistyöstä"

Terveystieteitä opiskellut Magdaleena Lehmuskoski teki kolmen kuukauden harjoittelun Tansaniassa. Magdaleena piti yhdessä projektityöntekijän kanssa kuukautiskoulutuksia kirkoissa, kylissä ja kouluissa. Samalla Magdaleena keräsi materiaalia graduunsa: kuukautistarinoita vammaisilta tytöiltä.

− Olen oppinut paljon kehitysyhteistyöstä ja projektityöskentelystä. Ihan pienillä asioilla voidaan parantaa naisten elämänlaatua. Tietoisuuden levittäminen ja hiljaisuuden rikkominen on tärkeää.

Kuuntele Magdaleenan kokemuksia podcastista  
 

Seurakunnille

Täältä voit ladata materiaalia, jonka avulla voit kertoa Fida Short -jaksosta seurakunnassasi.

Tutustu materiaaleihin tästä