Tutustu lähetystyöhön Fidan kohteessa!

Oletko kiinnostunut harjoittelusta tai vapaaehtoistyöstä ulkomailla? Haluaisitko nähdä, mitä lähetys- tai kehitysyhteistyön tekeminen on käytännössä? Ulkomailla tehtävä Fida Short -jakso on loistava tapa päästä työskentelemään Fidan kohteissa. Tervetuloa mukaan!

Fida Short on 1−24 kuukauden mittainen ulkomaan jakso Fidan kohteessa. Voit lähteä jaksolle vapaaehtoistyöhön tai esimerkiksi opiskeluihin liittyvään työharjoitteluun. Lyhytaikaisiin tehtäviin voi lähteä myös globaalina ammattilaisena.

Ulkomaanharjoittelu tehdään tiivissä yhteistyössä lähettäjän (esim. oppilaitos tai seurakunta), lähtijän ja vastaanottajan (lähetystyöntekijä, kehitysyhteistyöhanke, seurakunta tms.) kanssa. Haluamme varmistaa, että ulkomaan jakso on tavoitteellinen ja hyödyllinen kaikille osapuolille.

Harjoittelijoita haetaan aina täsmätehtäviin ja lähtökohtana ovat kohteidemme tarpeet. Tehtävänkuva muodostetaan harjoittelijan kiinnostusten ja taitojen mukaan niin, että se palvelee kohdemaan tarpeita ja on mielekäs kokonaisuus molemmille osapuolille.

Kaikki lähtijät pääsevät Fidan perehdytykseen, joka järjestetään etänä. Suosittelemme lisäksi syventävää perehdytystä esimerkiksi IK-opiston uudistettua Tellus-lähetyskoulutusta tai Kairos-kurssia.

Seurakunta lähettää lyhytaikaisen lähetystyön tehtäviin, ja Fidan kumppaneina kentällä ovat usein paikalliset kirkot tai muut kristilliset järjestöt. Siksi erityisesti lähetysharjoitteluun lähtevälle seurakunnan suositus on tärkeä.

Jos haluat tietää lisää Fida Short -jaksosta, ota yhteyttä: fidashort@fida.fi

Ajankohtaista

Voit hakea ulkomaan jaksolle vuodelle  2024 Euroopan, Aasian ja Itä-Afrikan kohteisiin (maasta riippuen).

Lähetä hakemus mielellään vähintään noin 3-6 kk ennen aiottua lähtöä.

 

Katso avoimet paikat tästä 
 

Lue harjoittelijoiden kokemuksista maailmalta

Mitä Nea, Essi ja Heidi pääsivät tekemään maailmalla? Mitä harjoittelu tai vapaaehtoistyö opetti?
Entä Miten Magdaleenan harjoittelu meni Tansaniassa?

Lue ja kuuntele täältä nuorten naisten kokemuksista.

Lue täältä harjoittelijoiden kokemuksista 
 

Näin Fida Short -prosessi etenee

4. Hakemuksen käsittely

Hakemus käsitellään Fidan lähetystyön johtoryhmässä, jossa kartoitetaan sopivaa kohdetta.
Jos sopiva kohde löytyy, hakijalle ilmoitetaan tästä.

5. Yhteydenpito

Kohdemaan ohjaaja ja hakija sopivat aikatauluista, työtehtävistä sekä muista harjoittelun/vapaaehtoistyön yksityiskohdista.

6. Fidan perehdytys

1,5 tunnin etänä järjestettävä perehdytys. Sitä ennen hakija hankkii matkavakuutuksen, rokotukset, rikostaustaotteen, jos työskentelee lasten kanssa.