Lähetystyö Thaimaassa

Bangokin kaupungin horisontti. Korkeita pilvenpiirtäjiä näkyy taivasta vasten.

Yli puolet väkirikkaan Thaimaan väestöstä asuu kaupungeissa. Pääosin buddhalaisessa maassa kristittyjä on vain prosentin verran. Suurin osa kristityistä kuuluu maan etnisiin vähemmistöryhmiin ja sijoittuu kolmeen pohjoiseen provinssiin. Evankelisten kristittyjen määrä on Thaimaassa kasvussa, mutta maassa on silti suuria evankeliumille saavuttamattomia ryhmiä: erityisesti Thaimaan etnisen pääväestön sekä muslimien keskuudessa on erityisen vähän kristittyjä. 

Fida on työskennellyt maassa vuodesta 1946. Nykyään lähetystyö Thaimaassa keskittyy Thaimaan Full Gospel -helluntailiikkeen suurkaupunkityön, seurakuntien istutustyön sekä lapsi- ja nuorisotyön kehittämiseen.  

Fidan kumppanikirkko, Thaimaan Full Gospel -helluntailiike, on 160 seurakunnan ja noin 8 000 jäsenen liike. Thaimaassa on kolme helluntailiikettä, joilla on myös yhteinen lähetysjärjestö. Fida osallistuu myös sen hallitustyöskentelyyn ja avustaa seurakuntia tarvittavan materiaalin tuotannossa. 

 Fidan Thaimaan lähetystyön ohjelmassa työskentelevät Suomen helluntaiseurakuntien lähetit Markus ja Saara Nordblom, Sofia ja Jani-Matti Korpela, Maria ja Miika, Sami ja Anna-Leena Puurula sekä Suomen Vapaakirkon SVK Mission lähetit Linnea ja Pauli Lindelöf.  

Suurkaupunkityö keskiössä 

Bangkokissa tavoitetaan nuoria aikuisia ja opiskelijoita Entrance  Coffeehouse  & Studio -keskuksen avulla. Tällä hetkellä keskuksella toimii kaksikerroksinen kahvila ja mediastudio, sekä pieni seurakunta, jossa kokoontuu noin 20 nuorta. Entrance ottaa vastaan myös harjoittelijoita ja lähetysmatkalaisia ulkomailta.   

Bangkokissa jatkuu myös vuonna 2021 aloitettu kehityshanke yhdessä medialähetysjärjestö Avainmedian kanssa. Kaupunkiin on rakennettu studiotilat kristillistä mediatuotantoa varten. Full Gospel -liikkeen sadat vapaaehtoiset on koulutettu tuottamaan kristillistä mediasisältöä. 

Bangkokissa Fidan lähetit tukevat kumppaniseurakuntaa uuden toimipisteen istuttamisessa.   

Lasten ja nuorten toimintaa seurakuntiin 

Fida tukee Full Gospel -liikkeen paikallisseurakuntia tavoittamaan lapsia ja nuoria. Herätysliikkeen pyhäkoulujen työntekijöiden tarpeita kartoitetaan ja sen jälkeen heille kootaan valtakunnallinen koulutussuunnitelma. 

Evankelioiva Good News– koulutiimi vierailee Thaimaan alakouluissa kertomassa kristinuskosta. Good News järjestää lapsille myös raamattukursseja, joiden kautta moni lapsi oppii kristinuskon perusteita.